ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yaşlılıkta Beslenme BES216 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yaşlıda sağlıklı beslenmenin önemini açıklar.
    2-Yaşlılarda beslenmeye etki edebilecek etmenleri açıklar.
    3-Yaşlıya özel besin ve besin ögesi gereksinmelerini açıklar.
    4-Yaşlılarda beslenme yetersizliğine bağlı hastalıkları açıklar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe ORKUN ERKILIÇ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Geriatric Nutrition (Ed:Morley JE. Thomas DR) CRC Press Taylor & Francis Group, USA 2007.
    Yardımcı Kitap 1. Yaşlılıkta Beslenme, Prof. Dr. Ayşe Baysal, Hatiboğlu Yayınevi
    Dersin Amacı Toplumda risk grubu içerisinde yer alan yaşlılarda beslenmenin önemi, beslenmeye etki eden etmenleri, beslenme durumunun değerlendirilmesi, yaşlıda besin ve besin ögesi gereksinmeleri, yaşlı sağlığının korunması, iyileştirilmesi, geliştirilmesi konusundaki bilgileri öğretmek.
    Dersin İçeriği Yaşlanma, yaşlanan nüfus ve yaşam süresi, Yaşlılıkta oluşan fiziksel ve fizyolojik değişiklikler, Yaşlılarda besin ve besin ögesi gereksinmesi, Yaşlılarda menü planlama ilkeleri, Yaşlılarda menü planlama uygulamaları, Yaşlılarda beslenme durumunun değerlendirmesi, Yaşlılarda beslenme durumunun değerlendirmesi, Yaşlıda sıklıkla rastlanılan beslenme yetersizliği hastalıkları, Yaşlıda sıklıkla rastlanılan beslenme yetersizliği hastalıkları , Yaşlıda beslenme eğitimi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster