Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe ORKUN ERKILIÇ
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
1. Geriatric Nutrition (Ed:Morley JE. Thomas DR) CRC Press Taylor & Francis Group, USA 2007.
|
Yardımcı Kitap
|
1. Yaşlılıkta Beslenme, Prof. Dr. Ayşe Baysal, Hatiboğlu Yayınevi
|
Dersin Amacı
|
Toplumda risk grubu içerisinde yer alan yaşlılarda beslenmenin önemi, beslenmeye etki eden etmenleri, beslenme durumunun değerlendirilmesi, yaşlıda besin ve besin ögesi gereksinmeleri, yaşlı sağlığının korunması, iyileştirilmesi, geliştirilmesi konusundaki bilgileri öğretmek.
|
Dersin İçeriği
|
Yaşlanma, yaşlanan nüfus ve yaşam süresi, Yaşlılıkta oluşan fiziksel ve fizyolojik değişiklikler, Yaşlılarda besin ve besin ögesi gereksinmesi, Yaşlılarda menü planlama ilkeleri, Yaşlılarda menü planlama uygulamaları, Yaşlılarda beslenme durumunun değerlendirmesi, Yaşlılarda beslenme durumunun değerlendirmesi, Yaşlıda sıklıkla rastlanılan beslenme yetersizliği hastalıkları, Yaşlıda sıklıkla rastlanılan beslenme yetersizliği hastalıkları , Yaşlıda beslenme eğitimi
|