Dersin İçeriği
|
İşlevsel Besin Kavramı, İşlevsel Besin Tanımı, İşlevsel Besinlerin Gelişim Süreci, Biyoaktif Bileşenlerine Göre İşlevsel Besinlerin Sınıflandırılması , Probiyotikler, Prebiyotikler ve sağlık üzerine etkileri, Bitkisel steroller, stanoller ve sağlık üzerine etkileri, Polifenoller, Fenolik asitler, Flavonoidler: Kateşinler, Antosiyanidinler ve sağlık üzerine etkileri, Fitoöstrojenler ve sağlık üzerine etkileri, Kükürtlü Bileşikler (Glukosinolatlar, Allisinler) ve sağlık üzerine etkileri, Karotenoidler ve sağlık üzerine etkileri, Yağ Asitleri (n-3 Çoklu Doymamış Yağ Asitleri, Tekli Doymamış Yağ Asitleri, Konjuge Linoleik Asit) ve sağlık üzerine etkileri, İşlevsel Besinler İle İlişkili Ulusal ve Uluslararası Düzenlemeler, İşlevsel Besinler: Diyetisyenin Sorumlulukları, Fitoterapinin tarihçesi, Fitoterapi kapsamındaki temel tanımlar, Fitoterapinin bilimsel dayanağı, Fitoterapinin yararları ve dezavantajları
|