Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Gıda katkı maddelerine giriş: Tanımı, kullanım amaçları, kullanım alanları ve fonksiyonları
|
|
2
|
Gıda katkı maddeleri ile ilgili yasal düzenlemeler
|
|
3
|
Gıda katkı maddelerindeki toksikolojik değerlendirmeler
|
|
4
|
Gıda katkı maddelerinin sınıflandırılmaları
|
|
5
|
Gıda katkı maddesi alımının belirlenmesi
|
|
6
|
Antioksidanlar, Asitliği düzenleyiciler, Emülgatörler
|
|
7
|
Renklendiriciler, Koruyucular
|
|
8
|
Tatlandırıcılar, tat ve koku maddeleri, Stabilizatörler, kıvam arttırıcılar,
|
|
9
|
Jelleştiriciler ve suda çözünen gumlar, Starter kültürler ve diğerleri (şelat ajanları, topaklanma önleyiciler, kabartıcılar...)
|
|
10
|
Antioksidanlar, Asitliği düzenleyiciler, Emülgatörler ve sağlık üzerine etkileri
|
|
11
|
Renklendiriciler, Koruyucular ve sağlık üzerine etkileri
|
|
12
|
Tatlandırıcılar, tat ve koku maddeleri, Stabilizatörler, kıvam arttırıcılar ve sağlık üzerine etkileri
|
|
13
|
Jelleştiriciler ve suda çözünen gumlar, Starter kültürler ve sağlık üzerine etkileri
|
|
14
|
Makale değerlendirme
|
|