|
Ön Koşul
|
-
|
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğretim Üyesi Şinasi AŞKAR
|
|
Dersi Verenler
|
-
|
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
|
Kaynaklar
|
1. Mahan L.K., Escott-Stump S. Krause`s Food, Nutrition and Diet Therapy, 10th Edition, W. B. Saunders Company, USA, 2000.
|
|
Yardımcı Kitap
|
1. Davies, D H. Infection and Immunity, 1st Edition,ProQuest Ebook Central, 2017
|
|
Dersin Amacı
|
İmmün sistem ve beslenme ve spesifik besin ögeleri arasındaki ilişkinin öğrenilmesi
|
|
Dersin İçeriği
|
İmmün Sistem Tanımı ve İmmün Sistem Organları, İmmün Sistem Fonksiyonları, Humoral ve Hücresel İmmünite, İnflamasyon ve İmmünosupresifler, İmmünutrientler/Glutamin, Arginin/ w-3 yağ asitleri, Selenyum,Çinko,Bakır, Folik Asit,A vitamini,C vitamini, Prebiyotik/Probiyotik, Kritik ve Bazı Kronik Hastalıklarda İmmünonütrisyon, Makale Sunumu
|