ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Besin Duyarlılığı ve Alerjilerinde Beslenme BES409 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Besin alerjisi ve duyarlılığını tanımlar ve sınıflandırır.
    2-Besin alerjisi tanısında kullanılan testleri açıklar.
    3-Besin alerjisi ve duyarlılığına neden olan besinlere örnek verir.
    4-Besin alerjisi ve duyarlılığında uygulanan diyetleri tasarlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Şinasi AŞKAR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Baysal, A ve ark. (2018) Diyet El Kitabı, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara. 10. baskı
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Besin duyarlılığı ve alerjilerini irdeleyip, neden olan besinleri, uygulanan beslenme tedavisi ve korunma yollarını öğretmektir.
    Dersin İçeriği Genel giriş, Besin Alerjisi ve duyarlılığının tanımı ve sınıflandırması, Besin Alerjisi ve duyarlılığının mekanizmaları, Besin Alerjisi tanısında kullanılan testler, Besin Alerjisi ve duyarlılığına neden olan besinler (Süt, buğday), Besin Alerjisi ve duyarlılığına neden olan besinler (Yumurta, balık, kabuklu deniz canlıları, sert kabuklu yemişler), Besin Alerjisi ve duyarlılığı ile ilgili güncel bir makaleyi sunma ve interaktif olarak tartışma, Besin Alerjisi ve duyarlılığından korunma yolları, Besin Alerjisi ve duyarlılığında Beslenme Tedavisi (Eliminasyon Diyetleri), Besin Alerjisi ve duyarlılığı ile ilgili bir vakanın diyetini interaktif olarak tartışma
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster