ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Enteral ve Paranteral Beslenme BES410 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Enteral ve parenteral beslenme uygulanacak hastaların beslenme durumlarının değerlendirir.
    2- Enteral ve parenteral beslenme yöntemleri, gereksinmeler ve kullanılacak ürünleri karşılaştırır.
    3- Enteral ve parenteral beslenme uygulanacak hastaların klinik bulgularına göre hastaya özgü beslenme planı hazırlar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe ORKUN ERKILIÇ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Gottsschlich MM, Fuhrman MP, Hammond KA, Seidner DL. ASPEN. The Nutrition Support Practise, A Clinical science and practice of nutrition support- A case based core curriculum. American Society for Parenteral and Enteral Nutrition. Kendall/Hunt Publishing Company, 2001.
    Yardımcı Kitap 1. Silberman H. Parenteral and Enteral Nutrition, Appleton and Lange, 1989
    Dersin Amacı Hastalıklarda beslenme durumunun saptanması, enteral ve parenteral beslenme yöntemlerini, gereksinmelerini, ürünlerini ve farklı hastalıklardaki uygulamaları öğretmek
    Dersin İçeriği Beslenme durumunun saptanması, Beslenme destek yöntemleri, Parenteral beslenme yöntemleri, Parenteral beslenme ürünleri Parenteral beslenmede gereksinmelerin belirlenmesi ve izlem, Enteral beslenme yöntemleri, Enteral beslenme ürünleri, Enteral beslenmede gereksinmelerin belirlenmesi ve izlem, Enteral beslenmede izlem, Enteral-parenteral beslenmeden oral beslenmeye geçiş, Enteral-parenteral beslenmede ekip çalışması, Vaka sunumları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster