ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Temel Beslenme İlkeleri BES305 GÜZ-BAHAR 2+0 BD 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Beslenmenin tanımını, önemini, besin öğelerini ve fonksiyonlarını açıklar
    2-Özel durumlarda beslenme (gebe-emzikli, 0-1 yaş bebek, okul çağı, adölesan, yaşlı vb) gereksinimlerini kavrar
    3-Türkiye`de beslenme sorunlarını, nedenlerini ve çözüm önerilerini açıklar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr.Öğr.Üyesi Tuğçe ORKUN ERKILIÇ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Baysal A. Beslenme. Hatipoğlu Yayınevi, 2004.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu derste; yeterli ve dengeli beslenme, beslenmenin sağlıkla ilişkisi, temel beslenme bilgisi ve hastalıklarda beslenme bilgisinin verilmesi amaçlanır.
    Dersin İçeriği Beslenmeye Giriş, Yeterli ve Dengeli Beslenme Kavramı, Nütrisyonel Girişimler, Karbonhidratlar, Lipitler Proteinler Su ve Mineraller Vitaminler Besin Grupları, Beslenmedeki Önemleri, Satın Alırken ve Saklarken Dikkat Edilecek Hususlar Besinlerin Katkı Öğeleri ve İşlenerek Saklanması İçecekler Besinlerdeki Zararlı Kimyasallar, Probiyotikler Gebe ve Emzikli Kadınların Beslenmesi Çocukların Beslenmesi Yaşlılarda Beslenme İşçilerin Beslenmesi ve Sporcuların Beslenmesi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster