ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mikrobiyota ve Beslenme BES219 BAHAR 2+0 Fakülte S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-İnsan anatomik bölgelerini ve mikroorganizmalarını sınıflandırır
    2- İnsan mikrobiyotası ve sağlık ilişkisini yorumlar.
    3- İnsan mikrobiyotasıantibiyotik kullanım ilişkisini yorumlar.
    4-Bağırsak mikrobiyotası ve pre-probiyotiklerin ilişkisini yorumlar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)11222
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4011111
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6011515
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   76
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2,53 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Mikrobiyota tanımı ve önemi
    2 Anatomik Bölgeler ve mikrobiyatanın oluşumu
    3 Bağırsak Mikrobiyotası
    4 Mikrobiyota ve beslenme
    5 Uzun yaşam ve mikrobiyota
    6 Antibiyotiklerin Mikrobiyotaya Etkisi
    7 Çeşitli Hastalıkların Mikrobiyota ile İlişkisi
    8 Ara Sınav
    9 Çeşitli Hastalıkların Mikrobiyota ile İlişkisi
    10 Çeşitli Hastalıkların Mikrobiyota ile İlişkisi
    11 Çeşitli Hastalıkların Mikrobiyota ile İlişkisi
    12 Mikrobiyotanın Geleceği
    13 Fekal Mikrobiyota Transplantasyonu
    14 Mikrobiyota ve Çevre Etkileşimi
    15
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Koordinatör Dr.Öğretim Üyesi Şinasi AŞKAR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Jason Tetro, ?Emma Allen-Vercoe - 2016. The Human Microbiome Handbook. DEStech Publication,USA.
    Yardımcı Kitap TÜBA-Mikrobiyata ve İnsan Sağlığı Sempozyum Raporu
    Dersin Amacı Mikrobiyata tanımı ve özellikle bağırsak mikrobiyatasının beslenmedeki önemi hakkında bilgi vermektir.
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Birey, toplum sağlığının korunması ve hastalıkların tedavisi sürecinde; menü ve beslenme programları planlama, uygulama ve sonuçlarını değerlendirme becerisi kazanır. 1
    2 Mesleğin gerektirdiği yabancı dil, istatistik, bilgisayar, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma becerisi kazanır. -
    3 Sağlık alanındaki, güncel bilgileri takip etme, değerlendirme, aktarma ve multidisiplinler araştırmalara katılma becerisi kazanır. 2
    4 Toplumun sağlık düzeyini geliştirmeye yönelik gerekli diyet eğitimi, yönetimi, uygulamaları, danışmanlık ve araştırmalarda etkin rol alma becerisi kazanır. 1
    5 Birey ve toplumun besin güvenliği için strateji geliştirme, uygulama ve eğitim verme becerisi kazanır. -
    6 Mesleki etik değerleri öğrenir ve tüm paydaşlarla bu etik kurallara göre davranma yetkinliği kazanır. -
    7 Mesleki uygulamalar sırasında, hasta/sağlıklı birey, aile ve ekip üyeleriyle etkili iletişim kurma becerisi kazanır. -
    8 Ulusal/uluslararası besin ve beslenme politikaları, yasal mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olur. -
    9 Besin üretim-tüketim zincirinde, kaliteyi etkileyen faktörleri değerlendirme ve yasal düzenlemeleri uygulama bilgisine sahiptir. 1
    10 Ürün geliştirme, besin analizi ve kalitesini etkileyen etmenlere yönelik laboratuvar uygulamaları yapar, yorumlar ve sorunları çözmek için bireysel sorumluluk alma becerisi kazanır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster