ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mikrobiyota ve Beslenme BES219 GÜZ-BAHAR 2+0 Fakülte S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-İnsan anatomik bölgelerini ve mikroorganizmalarını sınıflandırır
    2- İnsan mikrobiyotası ve sağlık ilişkisini yorumlar.
    3- İnsan mikrobiyotası antibiyotik kullanım ilişkisini yorumlar.
    4-Bağırsak mikrobiyotası ve pre-probiyotiklerin ilişkisini yorumlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Şinasi AŞKAR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1: Altındiş M. 2020. Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme. Nobel Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1: TÜBA-Mikrobiyata ve İnsan Sağlığı Sempozyum Raporu YK2:Jason Tetro, ?Emma Allen-Vercoe - 2016. The Human Microbiome Handbook. DEStech Publication,USA.
    Dersin Amacı Mikrobiyata tanımı ve özellikle bağırsak mikrobiyatasının beslenmedeki önemi hakkında bilgi vermektir.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster