ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Doğum Ağrısı ve Yönetimi EBE207 GÜZ-BAHAR 2+0 Fakülte S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Doğumun tarihçesini anlatır.
    2-Doğum ağrısının fizyolojisini açıklar.
    3-Doğum ağrısının ve postpartum dönemdeki ağrının yönetimini açıklar ve gerektiğinde ağrıyı yönetir.
    4-Doğum Ağrısının kontrolünde non-farmakolojik yöntemleri açıklar ve gerektiğinde müdahalelerini yapar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Nilay Gökbulut
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1-Kömürcü, N. (2013) Doğum Ağrısı ve Yönetimi. Nobel Tıp Kitabevi. II. Baskı.
    Yardımcı Kitap YK1-Kömürcü, N. (2013) Doğum Ağrısı ve Yönetimi. Nobel Tıp Kitabevi. II. Baskı.
    Dersin Amacı Doğum ağrısının fizyolojisini öğrenirken, ağrı ile başa çıkabilmesi için gebeye nasıl yardım edileceği bilgisini kazandırmak
    Dersin İçeriği Bu ders; Tanışma ve Ders İçeriğinin Paylaşılması,Doğum ve Doğumun Tarihçesi,Doğum Ağrısının Fizyolojisi-1,Doğum Ağrısının Fizyolojisi-2,Doğum Ağrısının Değerlendirilmesi,Doğum Ağrısının Yönetimi,Doğum Ağrısının Kontrolünde Farmakolojik Yöntemler,Doğum Ağrısının Kontrolünde Farmakolojik Yöntemler 2,Doğum Ağrısının Kontrolünde Non-Farmakolojik Yöntemler-1,Doğum Ağrısının Kontrolünde Non-Farmakolojik Yöntemler-2,Doğum Ağrısının Kontrolünde Non-Farmakolojik Yöntemler-3,Doğum Ağrısının Kontrolünde Non-Farmakolojik Yöntemler-4 ,Doğum Ağrısının Kontrolünde Non-Farmakolojik Yöntemler-5,Post partum dönem ve ağrı konularını içermektedir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster