ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Doğum Ağrısı ve Yönetimi EBE207 GÜZ-BAHAR 2+0 Fakülte S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Doğumun tarihçesini anlatır.
    2-Doğum ağrısının fizyolojisini açıklar.
    3-Doğum ağrısının ve postpartum dönemdeki ağrının yönetimini açıklar ve gerektiğinde ağrıyı yönetir.
    4-Doğum Ağrısının kontrolünde non-farmakolojik yöntemleri açıklar ve gerektiğinde müdahalelerini yapar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Sakine Yılmaz Dr. Öğr. Üyesi Demet Aktaş Öğr. Gör. Sevilay Ergun Arslanlı
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Sakine Yılmaz Dr. Öğr. Üyesi Demet Aktaş Öğr. Gör. Sevilay Ergun Arslanlı
    Kaynaklar Kömürcü N. Doğum Ağrısı ve Yönetimi. Nobel Kitabevi, 2013. İnternette dergiler, makaleler, araştırmlar.
    Yardımcı Kitap Kömürcü N. Doğum Ağrısı ve Yönetimi. Nobel Kitabevi, 2013. İnternette dergiler, makaleler, araştırmlar.
    Dersin Amacı Doğum ağrısının fizyolojisini öğrenirken, ağrı ile başa çıkabilmesi için gebeye nasıl yardım edileceği bilgisini kazandırmak
    Dersin İçeriği Bu ders; Tanışma ve Ders İçeriğinin Paylaşılması,Doğum ve Doğumun Tarihçesi,Doğum Ağrısının Fizyolojisi-1,Doğum Ağrısının Fizyolojisi-2,Doğum Ağrısının Değerlendirilmesi,Doğum Ağrısının Yönetimi,Doğum Ağrısının Kontrolünde Farmakolojik Yöntemler,Doğum Ağrısının Kontrolünde Farmakolojik Yöntemler 2,Doğum Ağrısının Kontrolünde Non-Farmakolojik Yöntemler-1,Doğum Ağrısının Kontrolünde Non-Farmakolojik Yöntemler-2,Doğum Ağrısının Kontrolünde Non-Farmakolojik Yöntemler-3,Doğum Ağrısının Kontrolünde Non-Farmakolojik Yöntemler-4 ,Post partum dönem ve ağrı,Post partum dönem ve ağrı 2; konularını içermektedir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster