ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Anne Çocuk Sağlığı EBE211 GÜZ 2+0 Fakülte S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Aile ve toplum sağlığının teşviki için uygun bir sağlık eğitimi programı hazırlar.
    2-Sağlık eğitimi programını uygulamak için gerekli bilgi ve davranışları kazanır.
    3-Ebe eğitim rollerini ve sorumluluklarını kabul eder.
    4-Öğrenme-öğretmeyi kendi değer sistemine ekler.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Demet Aktaş Dr. Öğr. Üyesi Sakine Yılmaz Öğr. Gör. Sevilay Ergun Arslanlı
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Demet Aktaş Dr. Öğr. Üyesi Sakine Yılmaz Öğr. Gör. Sevilay Ergun Arslanlı
    Kaynaklar 1. Sağlığın Geliştirilmesi ve Sağlık Eğitimi, T.C. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, LEMON Hemşirelikte Eğitim Materyali, Ankara, 1998 2. LEMON Eğitmen Rehberi, T.C.Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ankara, 1998 3. Öğretimde Planlama ve Değerlendirme, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Yayını, Eskişehir, 2001
    Yardımcı Kitap 1. Sağlığın Geliştirilmesi ve Sağlık Eğitimi, T.C. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, LEMON Hemşirelikte Eğitim Materyali, Ankara, 1998 2. LEMON Eğitmen Rehberi, T.C.Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ankara, 1998 3. Öğretimde Planlama ve Değerlendirme, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Yayını, Eskişehir, 2001
    Dersin Amacı 1. Eğitimin temel kavramlarını anlamak 2. Bir eğitim programı oluşturmak 3. Eğitim programını gruba uygulayabilmek
    Dersin İçeriği Eğitim, öğretim ve programların temel kavramları; programın yapısal boyutları ve program geliştirme süreci; öğretimde amaç ve düzenleme; öğretimde içerik ve düzenleme; öğretimde strateji-yöntem ve teknikler; öğretimde ekipman kullanımı; eğitimde değerlendirme; sağlığı geliştirme ve sağlığı eğitimi; yetişkin eğitiminde grup çalışması; Öğrenci eğitim programı çalışma ve tartışma, ebelik beceri eğitimi ve değerlendirme
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster