Ön Koşul
|
Yok
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Demet Aktaş
Dr. Öğr. Üyesi Sakine Yılmaz
Öğr. Gör. Sevilay Ergun Arslanlı
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
Dr. Öğr. Üyesi Demet Aktaş
Dr. Öğr. Üyesi Sakine Yılmaz
Öğr. Gör. Sevilay Ergun Arslanlı
|
Kaynaklar
|
1. Sağlığın Geliştirilmesi ve Sağlık Eğitimi, T.C. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, LEMON Hemşirelikte Eğitim Materyali, Ankara, 1998
2. LEMON Eğitmen Rehberi, T.C.Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ankara, 1998
3. Öğretimde Planlama ve Değerlendirme, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Yayını, Eskişehir, 2001
|
Yardımcı Kitap
|
1. Sağlığın Geliştirilmesi ve Sağlık Eğitimi, T.C. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, LEMON Hemşirelikte Eğitim Materyali, Ankara, 1998
2. LEMON Eğitmen Rehberi, T.C.Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ankara, 1998
3. Öğretimde Planlama ve Değerlendirme, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Yayını, Eskişehir, 2001
|
Dersin Amacı
|
1. Eğitimin temel kavramlarını anlamak
2. Bir eğitim programı oluşturmak
3. Eğitim programını gruba uygulayabilmek
|
Dersin İçeriği
|
Eğitim, öğretim ve programların temel kavramları; programın yapısal boyutları ve program geliştirme süreci; öğretimde amaç ve düzenleme; öğretimde içerik ve düzenleme; öğretimde strateji-yöntem ve teknikler; öğretimde ekipman kullanımı; eğitimde değerlendirme; sağlığı geliştirme ve sağlığı eğitimi; yetişkin eğitiminde grup çalışması; Öğrenci eğitim programı çalışma ve tartışma, ebelik beceri eğitimi ve değerlendirme
|