ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yaşlılık Fizyolojisi GER104 BAHAR 2+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Fizyololoji kavramını tanımlar.
    2-İnsan bedeninin fizyolojik yapısını tanımlar.
    3-İnsan bedeninin organ ve sistemlerinin ilişkisini tanımlar.
    4-Yaşlılıkla beraber gelişen fizyolojik değişmeleri açıklar
    5-Yaşlanmanın fizyolojik süreçlerini değerlendirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Songül KAMIŞLI
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1.Kavlak Y, Yanardağ M, Turan Kızıldoğan E, Tarsuslu Şimşek T, Aras Ö. (2016). Fiziksel Rehabilitasyon. (Ed. İlker Yılmaz). Anadolu Üniversitesi Yayını No:3348; Açıköğretim Fakültesi Yayını N0:2203. K2.Kuş G, Kabadere S, Uzuner K, Uyar R, Aydın Y. (2018). İnsan Beden Yapısı ve Fizyolojisi. (Ed. Gökhan Kuş). Anadolu Üniversitesi Yayını No:3776; Açıköğretim Fakültesi Yayını N0:2591 K3.Eric P. Widmater, Hershel Raff, Kevin T. Strang. (2018). Vander İnsan Fizyolojisi. (çev.ed. Tuncay Özgünen, Zeynep Solakoğlu) Güneş Tıp Kitabevleri, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1.Watson R. (2011). Anatomy Physiology for Nurses, Elsevier, India
    Dersin Amacı Bu dersin amacı; insan vücudunun fizyolojisini ayrıntılı olarak tanımak ve özellikle yaşlanma ile birlikte ortaya çıkan değişimleri anlamaktır.
    Dersin İçeriği İnsan bedeninin yaşlanma sürecindeki fizyolojik değişimlerin tüm sistemlerin (deri, iskelet, kulak, göz, solunum, dolaşım, sindirim, üreme) gözden geçirilerek öğrenimi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster