ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    SOSYAL HİZMET MEVZUATI SHB203 GÜZ 3+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Hukukun temel kavramlarını, ilkelerini, kurallarını ve toplum yaşamındaki önemini açıklar
    2-Sosyal hizmet uygulamalarında hukukun yeri ve önemini açıklar
    3-Aile ve çocuk hukuku, sosyal yardım hukuku ve engelliler hukukunu açıklar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Azize Serap TUNÇER
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Uun, E., Atalay, H., Akkaya, T., Özkorkut, K., Akın, L., & Gönenç, L. (2012). Hukukun temel kavramları. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir. K2. Gözler, K. (2017). İnsan hakları hukukuna giriş. Ekin Basım Yayın Dağıtım. Bursa K3. Sosyal Hizmet Kanunu (1983). Resmi Gazete (Sayı: 18059). Erişim adresi: https://www. mevzuat. gov. tr/MevzuatMetin/1.5, 2828.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Sosyal hizmet uygulamalarında gerekli yasal düzenlemeleri yetkin bir şekilde değerlendirmek ve kullanmaktır.
    Dersin İçeriği Hukukun tanımı, hukukun toplum yaşamındaki önemi ve ilkeleri, kuralları ve sosyal yaşamı düzenleyen diğer sosyal kurallar, sosyal hizmet uygulamasında hukukun yeri ve önemi ile seçilmiş bazı sosyal hizmet alanlarında (aile, çocuk, sosyal yardım, engellilik) sosyal hizmet uygulamasının hukuksal çerçevesi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster