ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sosyal Hizmet Mevzuatı II SHB202 BAHAR 3+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sosyal hizmet mevzuatını tanımlar
    2-İstihdam, çalışma hayatı ve sosyal güvenlik mevzuatını açıklar
    3-Sağlık ve eğitim ile ilgili mevzuatı açıklar
    4-Engellilik, yaşlılık, çocuklar, aile ve afet durumlarıyla ilgili yasal düzenlemeleri açıklar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğretim Görevlisi Elvan ULUCAN ÖZKAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Tomanbay, İ. (2013). Sosyal Hizmet mevzuatı. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir. K2. Büyükkaraciğan, N. (2016). Türkiye`de yerel yönetimlerde kriz ve afet yönetim çalişmalarinin mevzuat açisindan değerlendirilmesi. Selçuk Üniversitesi Sosyal ve Teknik Araştırmalar Dergisi, (12), 95-219. K3. Ergüven, N. S., & Özturanlı, B. (2013). Uluslararası mülteci hukuku ve Türkiye. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, 62(4), 1007-1062. K4. Kara, B. (2010). Özel olarak korunması gereken, harp ve vazife şehitlerinin, dul ve yetimleriyle, malul ve gazilerin sosyal hakları ve uygulamadaki yeri. Zeitschrift für die Welt der Türken/Journal of World of Turks, 2(1), 233-243.
    Yardımcı Kitap
    Dersin Amacı Bu ders ile, öğrencinin sosyal hizmet uygulamalarında gerekli yasal düzenlemeleri yetkin bir şekilde değerlendirmesi ve kullanması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, istihdam, çalışma hayatı ve sosyal güvenlik mevzuatı, sosyal yardım, eğitim, sağlık, engellilik, yaşlılık ve afet ve acil durum mevzuatı
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster