ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Dijital İllüstrasyon GRA423 GÜZ 1+3 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Dijital tabletin kullanımı ile ilgili çalışma yapar.
    2-Dijital renk yönetimini ve renk paleti oluşturur.
    3-Dijital fırçaları oluşturmayı ve bu fırçalarla efektif biçimler, lekeler ve etkiler oluşturur.
    4-Dijital illüstrasyon teknikleri ile organik ve mekanik dokular elde eder ve çizimler oluşturur.
    5-Resimleme ve tipografi kullanımı hakkında deneyim elde eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Serkan Vural
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Şadi Karaşahinoğlu
    Kaynaklar -
    Yardımcı Kitap - Zegen, Lawrence, The Fundamentals of Illustration, 2005. - Walton, Roger, The Big Book of Illustration Ideas, 2009. - Loomis, Andrew, Creative illustration, 2012. - Gregory, Danny, An Illustrated Life: Drawing Inspiration from the Private Sketchbooks of Artists, Illustrators and Designers, 2008. - Bautista, Traci, Doodles Unleashed: Mixed-Media Techniques for Doodling, 2012
    Dersin Amacı Bu derste ileri dijital illüstrasyon teknikleri üzerinde durularak, organik ve mekanik olarak iki ana alanda resimlemeler üzerinde çalışmak. Çağımızda çok sık olarak kullanılan dijital çizim teknikleri ile çeşitli uygulama çalışmalarını üretmek. Piksel ve vektör tabanlı programlarda karakter tasarımı, editoryal, moda ve bilim illüstrasyonları oluşturma becerisini kazandırmak ve bu illüstrasyon tekniğinin grafik ürüne dönüştürmek.
    Dersin İçeriği - Teorik araştırma ve sunum çalışma - Malzemeyi tanıma ve çizim egzersizleri araştırma. - Karakter tasarım projesi yapma. - Öğrencilerin uzmanlık alanlarına yönelik illüstrasyon çalışmaları yapma.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster