ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sanatsal Seramik Atölye II SER204 BAHAR 3+2 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sanatta kişisel ifadeyi tanır.
    2-Temel malzeme bilgisini tanımlar.
    3-Tasarıma göre şekillendirme yöntemlerini kullanır.
    4-Reprodüksiyon ve orijinal sanat formu arasında karşılaştırır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Havva Eker Aktaş
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1 Turner, A. Ceramic Sculpture/Inspiring Techniques, The American Ceramics Society, Clevelend. K2 Uğur, A.(2020). Sanatta İfade Aracı Olarak Seramik Malzeme, Yayınlanmış Yüksek Lisans Tezi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, İstanbul. K3 Worringer, W. (2017). Soyutlama ve Özdeşleyim, Hayalperest Yayınevi, İstanbul. K4 Balyemez, M. A. (2017). Seramik Kültüründe Renk Öğesi ve Çağdaş Seramik Sanatında Kullanımı, Sanatta Yeterlik Tezi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, İstanbul. K5 Antmen, A. (2012). 20. Yüzyıl Batı Sanatında Akımlar, Sel Yayıncılık, İstanbul. K6 Terzi, Ö. (2019). Seramik Sanatında Kişisel İfadenin Oluşumu, Yayınlanmış Yüksek Lisans Tezi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, İstanbul. K7 Orhan, U. (2019). Çağdaş Sanatta Mitoloji, Yayınlanmış Yüksek Lisans Tezi, Batman Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Batman. K8 Özer, R. T. B. (2018). Truva Efsanesindeki Mitolojik Figürlerin Seramik Hayvan Formları ile Gerçeküstü Anlatımı, Sanatta Yeterlik Çalışması Raporu, Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Ankara.
    Yardımcı Kitap
    Dersin Amacı Temel şekillendirme yöntemleriyle, sağlam bir form ile estetik bir duyarlığın bir arada olduğu iki ve üç boyutlu çalışmalar üretebilme becerisini kazandırmak.
    Dersin İçeriği Temel şekillendirme yöntemleriyle, mitolojik öğelerden oluşan, sağlam bir form ile estetik duyarlığın bir arada olduğu iki ve üç boyutlu çalışmalar üretebilme becerisini kazandırmaya yönelik uygulamalar.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster