ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Disiplinlerarası Seramik Uygulamaları SER413 GÜZ 2+2 S 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kil ve farklı materyaller ile form tasarlar.
    2-Projelerin görsel tasarımlarını hazırlar.
    3-Yaratım ve uygulama sürecinde disiplin içi ve disiplinlerarası ilişkiler kurabilir.
    4-Resim, seramik, enstalasyon, heykel gibi çağdaş disiplinler arasındaki ilişkileri analiz eder.
    5-Farklı sanatsal disiplinleri bir arada kullanır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi R. Tan Buğra ÖZER
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1 Özel, S. V. (2007). Plastik Sanatlarda Disiplinlerarası Etkileşimler Ve Seramik Sanatına Yansıması. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi K2 Angın Savas, R. (2010). Disiplinlerarası Sanat Etkileşimlerinden Seramik Sanatı Ve Eğitimine Etkileri. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi K3 Selçuk E. (2017). Disiplinlerarasılık Üzerine Deneysel Yaklaşımlar Ve Uygulamalar. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü, Sanatta Yeterlik Tezi K4 Uyanık, N. (2013). Seramik Torna Formlarında Disiplinler Arası Etkileşimlerin Yansımaları. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi K5 Karayel Gökkaya, E. Disiplinler Arası Sanatsal İfade: Ressam Seramikçiler-Seramikçi Ressamlar. Sanat Dergisi-Sayı 24 K6 Çevik, N. (2018).Disiplinler Arası Etkileşimler Kapsamında Alternatif Malzemeler Ve Seramik-Baskı Resim Yakınlaşmaları Üzerine Bireysel Uygulamalar. STD, s. 111-133
    Yardımcı Kitap YK1 Ders notları.
    Dersin Amacı Proje temelli sanat uygulamalarında seramik ve heykel dışındaki disiplinlerle ilişkili olarak güncel problemlerin ve çok katmanlı içeriklerin kullanılabileceği çağdaş sanat pratiklerinin öğrenilmesi Disiplin sınırlarının ortadan kaldırıldığı multidisipliner sanat formlarını anlama ve çözümleyebilme
    Dersin İçeriği Disiplinler arasılık ve çağdaş sanat ilişkisinin genel anlatımı, resim, seramik, heykel, müzik gibi disiplinler arasındaki sanatsal ilişkilerin değerlendirilmesi, proje tabanlı çalışma için problem tanımı ve metin hazırlama ve projenin tamamlanması bu dersin içeriğini oluşturur.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster