ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Pişirme Yöntemleri SER318 BAHAR 2+2 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Alternatif pişirim yöntemlerini ve bu pişirimlerde kullanılan, fırın, ekipman ve malzemeleri tanır.
    2-Hangi pişirim tekniği için nasıl ürün tasarlanacağını ve tasarımların nasıl üretileceğini çözer.
    3-Pişirim tekniklerini uygular.
    4-Alternatif pişirim teknikleri uygulamalarında alınacak güvenlik önlemlerini tanır.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14456
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler2011010
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011010
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011010
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   128
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     4,27 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Alternatif seramik pişirim teknikleri ve seramik fırınları hakkında bilgi verilmesi K1. Bölüm 1
    2 Raku pişirimi ve çıplak raku pişirimi uygulamaları ve örnekleri sunumu K1. Bölüm 2
    3 Saggar pişirimi ve Obvara pişirimi uygulamaları ve örnekleri sunumu K1. Bölüm 3
    4 Tuz pişirimi ve soda pişirimi uygulamaları ve örnekleri sunumu K1. Bölüm 4
    5 Farklı pişirim teknikleri için ürün tasarımı ilkeleri K1. Bölüm 5
    6 Tasarımların oluşturulması ve değerlendirme: Bölüm 1 K1. Bölüm 6
    7 Tasarımların oluşturulması ve değerlendirme: Bölüm 2 K1. Bölüm 7
    8 Tasarımların uygulanması: Bölüm 1 K1. Bölüm 8
    9 Tasarımların uygulanması: Bölüm 2 K1. Bölüm 9
    10 Tasarımların uygulanması: Bölüm 3 K1. Bölüm 10
    11 Pişirim sırasında kullanılacak fırın, ekipman ve malzemelerin tanıtımı ve güvenlik önlemleri hakkında bilgilendirme K1. Bölüm 11
    12 Pişirim yöntemlerinin uygulanması: Bölüm 1 K1. Bölüm 12
    13 Pişirim yöntemlerinin uygulanması: Bölüm 2 K1. Bölüm 13
    14 Pişirim yöntemlerinin uygulanması: Bölüm 3 K1. Bölüm 14
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Eser ŞENSILAY SARIKAYA
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Eser ŞENSILAY SARIKAYA
    Kaynaklar K1. Öğr. Gör. Dr. Eser ŞENSILAY SARIKAYA ders notları
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Alternatif pişirim yöntemlerinin öğretilmesi, bu yöntemlerde kullanılan malzeme ve fırın tiplerinin tanıtılması, pişirimlerin uygulanması ve sonuçların sergilemeye hazırlanması
    Dersin İçeriği Alternatif pişirim yöntemleri, bu pişirimlerde kullanılan fırın tipleri, dumanlı pişirimler, kullanılan ekipmanlar ve malzemeler ile uygulama sırasında alınacak güvenlik önlemleri hakkında bilgiler verilmesi.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Sanat/tasarım alanını ana özellikleriyle tanıma. 3
    2 Bir seramik nesne tasarlar ve bunu uygulama. 4
    3 Seramik üretimi için gerekli makine ve teçhizatı kullanma. 3
    4 Seramik hammaddelerini tanır, temel özelliklerini bilir ve bu özellikleri tasarımda ve uygulamada kullanma. 5
    5 Sanat tarihi, kültürü ve felsefesini tanıma. -
    6 Sanat/seramik tasarımına ilişkin bilgisayar yazılımları kullanma. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster