ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Seramiğin tanımı, Seramik ürünlerin özellikleri. K-1 S.1-3
    2 Özlü seramik hammaddeleri; kil ve kaolinler; oluşumları ve özellikleri. K-1 S. 8-12
    3 Özsüz seramik hammaddeleri; feldspatlar, kuvars, kalker bileşikleri, magnezit, dolomit ve diğerleri. K-1 S. 12-22
    4 Kil ve kaolinlere uygulanan deneyler. K-1 S. 30-42
    5 Feldspat ve kuvarsa uygulanan deneyler. K-1 S. 45-46
    6 Seramik bünyeye uygulanan deneyler K-1 S. 82-88
    7 Feldspat, kuvars, mermer ve dolomitin kil ve kaolinlerin özelliklerine etkisi. K-1 S. 88-90
    8 Çamur hazırlamadaki genel aşamalar, doğal çamur hazırlama yöntemleri. K-1 S. 46-64
    9 Endüstriyel çamur hazırlama yöntemleri. K-1 S. 46-64
    10 Seramik çamurlarının hazırlanmasında kullanılan makinalar. K-1 S. 46-64
    11 Seramik çamurunun şekillendirilme yöntemleri. K-1 S. 65-74
    12 Seramikte kurutma prosesi. K-1 S. 82-88
    13 Seramikte pişirim fırınları ve özellikleri. K-1 S. 90-97
    14 Seramikte pişirim yöntemleri. K-1 S. 101-108
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster