Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Seramiğin tanımı, Seramik ürünlerin özellikleri.
|
K-1 S.1-3
|
2
|
Özlü seramik hammaddeleri; kil ve kaolinler; oluşumları ve özellikleri.
|
K-1 S. 8-12
|
3
|
Özsüz seramik hammaddeleri; feldspatlar, kuvars, kalker bileşikleri, magnezit, dolomit ve diğerleri.
|
K-1 S. 12-22
|
4
|
Kil ve kaolinlere uygulanan deneyler.
|
K-1 S. 30-42
|
5
|
Feldspat ve kuvarsa uygulanan deneyler.
|
K-1 S. 45-46
|
6
|
Seramik bünyeye uygulanan deneyler
|
K-1 S. 82-88
|
7
|
Feldspat, kuvars, mermer ve dolomitin kil ve kaolinlerin özelliklerine etkisi.
|
K-1 S. 88-90
|
8
|
Çamur hazırlamadaki genel aşamalar, doğal çamur hazırlama yöntemleri.
|
K-1 S. 46-64
|
9
|
Endüstriyel çamur hazırlama yöntemleri.
|
K-1 S. 46-64
|
10
|
Seramik çamurlarının hazırlanmasında kullanılan makinalar.
|
K-1 S. 46-64
|
11
|
Seramik çamurunun şekillendirilme yöntemleri.
|
K-1 S. 65-74
|
12
|
Seramikte kurutma prosesi.
|
K-1 S. 82-88
|
13
|
Seramikte pişirim fırınları ve özellikleri.
|
K-1 S. 90-97
|
14
|
Seramikte pişirim yöntemleri.
|
K-1 S. 101-108
|