Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Çağdaş Türk sanatının oluşumunda rol oynayan etkenler.
|
|
2
|
Yabancı ve azınlıktan sanatçıların amacı işlevleri 18. ve 19. yy``da mimarlık alanındaki değişmelerin üzerine mimari mekânlarda duvar resimlerinin yaygın hale getirilmesi.
|
|
3
|
Çağdaş gelişme zorunlulukları karşısında yeni Osmanlı kurumları, sanatçılar için Avrupa``da eğitim yolunun açılması ve 19. yy asker ressamların üstlendiği roller.
|
|
4
|
Osmanlı ülkesinde ağırlaşan Batı etkinliği, 19. yy içinde kentleşme ve mimarlık alanındaki faaliyetler, figürlü heykel plastiğine karşı uyanan ilgi.
|
|
5
|
Farklı yön ve düzeylerde resim ilişkileri, geleneksel biçim ve tekniklerin terkedilme sürecine karşı halk sanatının varlığını sürdürmesi, Türk primitif ressamları ve fotoğraf sorunu, İstanbul``da ilk resim sergileri, Batıdan örnek alınan temalerın yerleşmesi.
|
|
6
|
Eğitim çerçevesinde yoğunlaşan sorunlar, Sanayi Nefise``nin kuruluşu, mimarlık ve heykel eğitiminin başlaması, düzenli sergiler, 1914 (Çallı) kuşağı.
|
|
7
|
Eğitim çerçevesinde yoğunlaşan sorunlar, Sanayi Nefise``nin kuruluşu, mimarlık ve heykel eğitiminin başlaması, düzenli sergiler, 1914 (Çallı) kuşağı.
|
|
8
|
Plastik değerleri ulusallaştıran atılımlar, 19. yy. sonunda mimarlık faaliyetleri ve 20. yy. başında ulusal mimarlık hareketi, heykel sanatının öncüleri
|
|
9
|
Savaş ortamında sanat, asker ressamlarda yeni kuşaklar, ulusallaşan ekonomi içinde el sanatları
|
|
10
|
Çağdaşlaşma yolunda köklü girişimler, Türkiye Cumhuriyeti ve yenilenen kurumlar, resimde Cumhuriyetin ilk on yılı, D grubu hareketi, sanat eğitiminde reform, müzenin kuruluşu
|
|
11
|
Yeni plastik arayışlar, Cumhuriyet dönemi, ilk yirmi yılda mimarlık, heykel alanında yabancı sanatçılar ve heykel alanında Türk sanatçılarının başarıları
|
|
12
|
Sanatta ülke sorunları ve devletin destek payı, endüstrileşme sürecinde sanattan beklenenler
|
|
13
|
Modern dünyaya uyum sağlama çabaları, Türk resminde soyutlayıcı eğilimler, Batı ülkelerindeki çabalar, figür yaklaşımlarının yenilenmesi, özgün baskı (Gravür) sorunu, Türkiye``de naif resim
|
|
14
|
Modern dünyaya uyum sağlama çabaları, Türk resminde soyutlayıcı eğilimler, Batı ülkelerindeki çabalar, figür yaklaşımlarının yenilenmesi, özgün baskı (Gravür) sorunu, Türkiye``de naif resim
|
|