ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Tekstil Teknolojisi II MTT104 BAHAR 2+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sentetik liflerin üretim yöntemlerini açıklar.
    2-İplik üretim yöntemlerini açıklar.
    3-Farklı tip ve kalitedeki iplik tiplerini tanır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğrt. Gör. Zeynep KAHRAMAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1 Banazılı ,M. M.,(2006). Tekstilcinin El Kitabı. Alfa Akademi Basım Yayım. Bursa K2 Saçak, M. (2007). Lif Ve Elyaf Kimyası. Gazi Kitabevi. Ankara K3 Karahan, N., Mürüvvet, M. (2017). Yapay Lifler. Ekin Basım Yayın. İstanbul. K4 Peker, E. H. Tekstil El Kitabı. Tetsiad Yayınları, İstanbul,
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Yapay liflerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini kavramak. Doğrudan veya dolaylı numaralama sistemleri, numara-büküm ilişkisi, iplik üretim yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak.
    Dersin İçeriği Sentetik liflerin temel özellikleri hakkında bilgi verilmesi. Sentetik liflerin sınıflandırılması. Sentetik liflerin üretim yöntemlerinin incelenmesi. Sentetik liflerin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin incelenmesi. Sentetik liflerin kullanım özelliklerinin incelenmesi. İplik üretim yöntemleri hakkında temel bilgilerin verilmesi. İplik hazırlık işlemlerinin anlatılması. İplik üretim yöntemleri; Ring iplikçiliğinin incelenmesi. Modern eğirme sistemleri; openend iplik eğirme sistemlerinin incelenmesi. Modern eğirme sistemleri; hava jetli iplik eğirme sistemleri hakkında bilgi verilmesi. Doğal liflerden elde edilen ipliklerin anlatılması. Fantazi ipliklerin üretim teknikleri hakkında bilgi verilmesi. Fantazi ipliklerin özellikleri hakkında bilgi verilmesi. İplik hataları hakkında bilgiler verilmesi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster