Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr.Öğrt. Üyesi Emine KOÇAK
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
Dr.Öğrt. Üyesi Özge KILIÇ
|
Kaynaklar
|
Altınyuva, Ş. (1988), Kadın Giyimi Ve Temel Dikiş, 2. Basım, Ankara.
Chunman, D. (2013). Kalıp Çıkarmanın Püf Noktaları, Kerasus, İstanbul.
Aldrıch, W. (1995). Metrik Sistemle Kalıp Hazırlama, Meb Yayınevi.
Çelebi, A , Şentürkler, N. (2007). Kalıp Hazırlama - Etek, Pantolon, İstanbul.
|
Yardımcı Kitap
|
Çardak,F.,Pamuk,T., Değirmenci,E., (2006). Kalıp Hazırlama Kadın Dış Giyimi, İtkib Yayınları, İstanbul.
Zık, H., (2000). Giysi Tasarımı Pantolon, Yapa Yayınları, Ankara.
|
Dersin Amacı
|
Dokuma, örme kumaş yapılarını tanıma, dokuma yüzeylerde desen tasarım çalışmaları yapma, dokusuz (nonwoven ) kumaş üretimi bilgisine sahip olma. Karmaşık kumaş yapılarını çözümleme becerisi kazanma.
|
Dersin İçeriği
|
Dokuma kumaşta örgü analizi yapma. Dokuma kumaş analizinde basit hesaplamalar yapma. Örgü, tahar ve armür çalışmaları ve uygulamaları yapma. Karmaşık kumaş yapılarına giriş. Atkılı örme temel kumaş yapıları hakkında bilgi verme. Atkılı örmede yapısal desenlendirme yapma. Atkılı örme kumaş üretim yöntemini inceleme. Atkılı örme kumaş analizi yapma. Çözgülü örme kumaş üretim yöntemleri hakkında bilgi verme. Temel triko kumaş yapıları ve trikoj kumaşlarda yapısal desenlendirme. Raşel kumaş yapıları hakkında bilgi verme. Raşel kumaşlarda yapısal desenlendirme yapma. Non woven kumaş üretim yöntemlerini inceleme. Ürünlerin kullanım alanı ve amacı doğrultusunda farklı üretim yöntemleri ve kumaş yapılarının değerlendirilmesi.
|