ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Kumaş Yapı Bilgisi II MTT202 BAHAR 2+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kullanım amacı ve alanına göre karmaşık yapılı kumaşları tanımlar.
    2-Dokuma kumaşın renk ve yapı bilgilerini analiz eder.
    3-Çözgülü örme kumaş üretim yöntemlerini ve temel çözgülü örme kumaş yapılarını tanımlar.
    4-Atkılı örme kumaş üretim yöntemlerini ve temel atkılı örme kumaş yapılarını tanımlar.
    5-Farklı yapıdaki kumaşları tanır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Özge KILIÇ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Kumaş Yapı Bilgisi Ders Notları II
    Yardımcı Kitap YK1. Şeber, B.(2003).Kumaş Yapı Bilgisi. Birsen Yayınevi, İstanbul.
    Dersin Amacı Dokuma, örme kumaş yapılarını tanıma, dokuma yüzeylerde desen tasarım çalışmaları yapma, dokusuz (nonwoven ) kumaş üretimi bilgisine sahip olma. Karmaşık kumaş yapılarını çözümleme becerisi kazanma.
    Dersin İçeriği Dokuma kumaşta örgü analizi yapma. Dokuma kumaş analizinde basit hesaplamalar yapma. Örgü, tahar ve armür çalışmaları ve uygulamaları yapma. Karmaşık kumaş yapılarına giriş. Atkılı örme temel kumaş yapıları hakkında bilgi verme. Atkılı örmede yapısal desenlendirme yapma. Atkılı örme kumaş üretim yöntemini inceleme. Atkılı örme kumaş analizi yapma. Çözgülü örme kumaş üretim yöntemleri hakkında bilgi verme. Temel triko kumaş yapıları ve trikoj kumaşlarda yapısal desenlendirme. Raşel kumaş yapıları hakkında bilgi verme. Raşel kumaşlarda yapısal desenlendirme yapma. Non woven kumaş üretim yöntemlerini inceleme. Ürünlerin kullanım alanı ve amacı doğrultusunda farklı üretim yöntemleri ve kumaş yapılarının değerlendirilmesi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster