ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    ÖRME TASARIMI VE UYGULAMALARI II MTT306 BAHAR 3+1 S 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Bitkisel Örücülük ve el düğümlerinin tanımını tarihini açıklar.
    2-Temel uygulama alanlarını açıklar.
    3-Anadolu halk sanatları içindeki yerini açıklar.
    4-Bitkisel örücülük teknikleriyle alanında yeni tasarımlar yapar.
    5-El düğümü tekniklerini alanında uygulayarak yeni tasarımlar yapar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr.Öğrt.Üyesi Emine KOÇAK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Atay ,A. (1987). Örücülük, Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları ,Ankara.
    Yardımcı Kitap Onuk, Taciser (2005), Osmanlıdan Günümüze Oyalar,AKM Yayınları Ankara CANDAN Cevza, (2000), Düz Örme Teknolojisi Kitabı, İstanbul, TKAM, Tekstil Teknolojisi, (1995).Cilt 8.9.10, İstanbul, Türk Oyaları Kataloğu (2001), 1-2 ciltT.C Kültür Bakanlığı Yayınları .Ankara
    Dersin Amacı Bitkisel örücülük ve el düğümünün tanımı , tarihsel gelişimi ve kullanım alanlarını tanıyacaktır. Bitkisel örücülük ve el düğümündekullanılan araç vegereçleri tanıyacaktır. Bitkisel örücülük ve el düğümü uygulamalarını öğrenecektir. Öğrendiği tekniklerden faydalanarak moda ve tekstil alanında yeni ürün uygulaması yapabilecektir.
    Dersin İçeriği Bitkisel örücülük ve el düğümlerinin tanımı ve tarihsel gelişimi hakkında bilgi verme. Bitkisel örücülük ve el düğümlerinde kullanılan araç ve gereçlerin tanıtılması. Bitkisel örücülükte kullanılan hammaddeler ve hammaddelerin elde edilişleri hakkında bilgi verme. Örmede kullanılan araç-gereç hakkında bilgi verilir. Sepet örücülüğü uygulama. Kırk iğne(güneş dantelinin )uygulama. Kırk iğne(güneş dantelinin )uygulama değerlendirme. El düğümünde desen hesaplanmasının öğretilmesi. El düğümünde ip uzunluğu hesaplanmasının uygulanması. Basit düğüm uygulamaları yapma. Sarma ,kare,zincir ve fantezi düğüm uygulamaları yapma. Kullanılan tekniklerden yola çıkarak yeni tasarım uygulamaları yapma. Ürün uygulaması yapma. Genel Değerlendirme.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster