ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Örgüt Yönetimi İŞL206 BAHAR 3+0 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Örgütlerin tarihsel süreç içerisinde gösterdiği gelişimi tanımlar.
    2-Eliştirilen çeşitli kuram ve teorileri, temel kavramları, geliştirildiği dönem ve koşullara göre değerlendirir.ktir,
    3-Yöneticilerin karar verme sürecinde; örgütü analiz ederken kullandığı araçları ve ellerinde tuttukları yetki ve kontrolün sınırlarını acıklayabilir.
    4-Yöneticilerin, verimliliği arttırmak için başvurduğu yöntemleri ve örgüt yapısını tanımlarken ve bu yapıya uygun işleyiş kriterlerini belirlerken başvurduğu kuram ve teorileri yorumlar.
    5-Hızla değişen küresel çevrede örgütlerin uyguladığı çeşitli stratejiler ve yaşadığı değişim süreçlerini tanımlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu -
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Sökmen, A. 2010. Yönetim ve Organizasyon. Detay Tayınlar, Ankara. Can, H. 2005. Organizasyon ve Yönetim. Siyasal Kitabevi, Ankara.
    Yardımcı Kitap Daft, Richard L. 2004. (8th Edition) Organization Theory and Design. Ohio: South-Western
    Dersin Amacı Örgütsel olguları açıklamaya çalışan kuramsal bakış açılarının ele alındığı bir derstir. Analitik bir yaklaşımın benimsendiği bu derste, başta durumsallık (koşul bağımlılık) kuramı olmak üzere, kaynakbağımlılığı, kurumsalcılık, örgütsel ekoloji ve işlem maliyeti gibi kuramlardan yararlanarak, örgütsel yapı, strateji, teknoloji ve kültür boyutlarının, birbirleri ve çevresel etmenlerle etkileşimleri ele alınmaktadır. Ayrıca, örgütlerde karar verme, denetim, bilişim sistemleri, çatışma ve değişim konuları irdelenmektedir. Bu dersi alan öğrencilerin, örgütleri yönetebilmek için gerekli davranış biçimlerine temel oluşturacak kuramsal bilgileri edinmeleri beklenmektedir.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster