ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    MALİYET MUHASEBESİ 1 İŞL327 GÜZ 3+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Maliyet muhasebenin tanımını, amaçlarını, maliyet muhasebesiyle ilgili temel kavramları, üretim işletmelerinde birim mamülün maliyetini oluşturan unsurları kavrar.
    2-İlk madde ve malzeme giderlerinin sınıflandırılmasını, değerlemesini ve muhasebeleştirilmesini yapar.
    3-İşçilik giderlerinin sınıflandırılmasını, hesaplanmasını ve muhasebeleştirilmesini gerçekleştirir.
    4-Genel üretim giderlerinin sınıflandırılmasını, hesaplanmasını ve muhasebeleştirilmesini kavrar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Selim Cengiz Yusuf Gör
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Maliyet Muhasebesi Uygulamaları, 8. Baskı, Nalân AKDOĞAN, Gazi Kitabevi, 2009 Maliyet ve Yönetim Muhasebesi, 15. Baskı, Kamil BÜYÜKMİRZA, Gazi Kitabevi, 2009 Maliyet Muhasebesi, 4. Baskı, Mevlüt KARAKAYA, Gazi Kitabevi, 2011
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı; maliyet muhasebenin tanımı, amaçları, maliyet muhasebesiyle ilgili temel kavramlar, üretim işletmelerinde birim mamülün maliyetini oluşturan unsurlar, ilk madde ve malzeme giderleri, işçilik giderleri, genel üretim giderleri hakkında detaylı bilgi vermektir.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster