Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Maliyet muhasebenin tanımı, amaçları, maliyet muhasebesiyle ilgili temel kavramlar, üretim işletmelerinde birim mamülün maliyetini oluşturan unsurlar
|
|
2
|
Giderlerin sınıflandırılması ve kayıt sistemleri
|
|
3
|
7/A ve 7/B kayıt sistemleri ve örnek vakalar
|
|
4
|
İlk madde ve malzeme giderlerinin sınıflandırılması ve izlenme yöntemleri
|
|
5
|
Stok değerleme yöntemleri
|
|
6
|
İşçilik giderlerinin hesaplanması ve muhasebeleştirilmesi,
|
|
7
|
İşçilik giderlerinde özellikli durumlar
|
|
8
|
Genel üretim giderlerinin sınıflandırılması, hesaplanması ve muhasebeleştirilmesi
|
|
9
|
Genel üretim giderlerinin gider yerlerine dağıtımı (Birinci dağıtım)
|
|
10
|
Genel üretim giderlerinin gider yerlerine dağıtımı (Birinci dağıtım)
|
|
11
|
Yardımcı gider yeri giderlerinin dağıtımı (İkinci dağıtım)
|
|
12
|
Yardımcı gider yeri giderlerinin dağıtımı (İkinci dağıtım)
|
|
13
|
Esas üretim gider yerlerinde toplanan giderlerin üretilen ürünlere yüklenmesi (Üçüncü dağıtım)
|
|
14
|
Genel üretim giderlerinin muhasebeleştirilmesi
|
|