ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    YÖNETİM VE ORGANİZASYONDA ÖZEL BAŞLIKLAR I İŞL443 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Örgütsel tasarımın bağlamsal (çevre, teknoloji, strateji, büyüklük, kültür gibi) ve yapısal boyutları (bölümlenme, uzmanlaşma, biçimsellik gibi) arasındaki etkileşime ilişkin farklı kuramsal bakış açılarını (koşul bağımlılık, kaynak bağımlılığı, işlem maliyeti, örgütsel ekoloji, kurumsallaşma gibi) inceler.
    2-Türkiye`deki yönetsel ve örgütsel olguları tartışır.
    3-Örgüt çalışmalarının felsefik ve sosyolojik temelleri, tarihsel gelişimini ortaya çıkarır.
    Ön Koşul İşletmeye Giriş 1, İşletmeye Giriş 2, Örgüt ve Yönetim, Stratejik Yönetim
    Ders Dili Türkçe/İngilizce
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Ela Özkan-Canbolat
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları
    Kaynaklar K1:Daft, R. L. (2015). Örgüt: kuramları ve tasarımını anlamak. Nobel.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Ders, örgüt çalışmalarının felsefik ve sosyolojik temelleri, tarihsel gelişimi, öncül çalışmaları (bürokrasi kuramı, bilimsel yönetim, yönetsel süreç ve insan ilişkileri yaklaşımları gibi) ve yapısal koşul bağımlılık, kaynak bağımlılığı, işlem maliyeti, örgütsel ekoloji, kurumsal, eleştirel ve postmodern yaklaşım ve kuramlarının irdelenmesini içerir.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster