ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    YÖNETİM VE ORGANİZASYONDA ÖZEL BAŞLIKLAR II İŞL444 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Mevcut sistem içinde var olan ağ düzenekleri ve sosyal sermaye oluşturma ve geliştirme olanaklarını kavrar.
    2-Türk iş sisteminin temel niteliklerini anlama ve kavrama yetenekleri gelişir.
    3-Türkiye`de ki yönetsel ve örgütsel olguları tartışır.
    Ön Koşul İşletmeye Giriş 1, İşletmeye Giriş 2, Örgüt ve Yönetim, Stratejik Yönetim, Yönetim ve Organizasyonda Özel Başlıklar 1
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Ela Özkan-Canbolat
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Sözen, C. Ve Basım, N. Örgüt Kuramları, Beta Yayınları: Ankara. Sargut, S. Vd. 2010. Örgüt Kuramları. İmge Kitabevi: Ankara. Buğra, A. 1994. Devlet ve işadamları. İstanbul: İletişim Yayınları (sayfa 139-239).
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Ders, örgüt çalışmalarında ağ düzenekleri ve sosyal sermaye kavramlarının tartışılmasının yanı sıra Türkiye?de tarihsel süreç içinde oluşmuş ve değişmekte olan piyasa ilişkilerinin, örgüt yapılarının ve yönetim uygulamalarının, diğer ülkelerin (Uzak Doğu, Avrupa ve Amerika ülkeleri gibi) iş sistemleri ile karşılaştırmalı olarak analizini içerir. Derste, küreselleşme etkisinin yarattığı uluslararası benzeşmeyi de göz ardı etmeksizin, Türkiye?deki girişimci davranışını ve örgütlenme biçimlerini şekillendiren Türkiye?ye özgü ekonomik, politik ve kurumsal dinamikler irdelenir.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster