ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İŞLETMEYE GİRİŞ I İŞL101 GÜZ 3+0 Z 7
    Öğrenme Çıktıları
    1-İşletmenin temel kavramlarını ve işletme fonksiyonlarını kavrar
    2-İşletmelerin uyması gereken belli başlı etik ve sosyal sorumluluk ilkelerini kavrar
    3-İşletmenin yönetim fonksiyonunu ayrıntılı bir şekilde kavrar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Selma KARABAŞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Modern İşletmecilik- Prof. Dr. Edip ÖRÜCÜ
    Yardımcı Kitap Modern İşletmecilik- Prof. Dr. İsmet MUCUK Prof. Dr. Halil Can, Semra Güney (2007). Genel İşletme, Arıkan Yayınları Prof. Dr. Şerif Şimşek (2008). İşletme Bilimlerine Giriş, Adım Baskı; Konya Prof. Dr. Şerif Şimşek (2008). İşletme Bilimlerine Giriş, Adım Baskı; Konya. Prof. Dr. Tamer Koçel (2005). İşletme Yöneticiliği, Arıkan Yayınevi, İstanbul Prof. Dr. W. Schoell, Prof. Dr. G. Dessler ve Prof. Dr. J. Reinecke (1993), Introduction to Business, Allyn and Bacon, Massachusetts ABD.
    Dersin Amacı İşletme bilimini ve ekonomik yapı içerisinde işletmenin yerini ve önemini kavramak ve temel işletme fonksiyonlarını açıklayabilmektir.
    Dersin İçeriği İşletmecilik ile İlgili Temel Kavramlar, İş Etiği ve İş Ahlakı, İşletmenin Çevresi, Amaçları ve Fonksiyonları, İşletmelerin Sınıflandırılması,İşletmenin Kurulması, Kapasite Planlaması, İşletme Kuruluş (Yatırım) Kararı, Yönetim Fonksiyonu,
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster