ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İşletmeye Giriş II İŞL102 BAHAR 3+0 Z 7
    Öğrenme Çıktıları
    1-Teorik anlamdaki temel işletmecilik kurallarını gerçek hayata uygular.
    2-İşletmenin temel fonksiyonlarının gerçek hayattaki uygulamalarını gerçekleştirir.
    3-İşletme fonksiyonlarının birbirleriyle etkileşimlerini değerlendirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Selma Karabaş
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1: Şimşek, Ş. ve Çelik, A. (2015), İşletme Bilimine Giriş, EĞİTİM KİTABEVİ, Ankara K2: Kara, M. ve Taslak, S. (2018), İşletme Bilimine Giriş (Modern İşletmecilik), EKİN KİTABEVİ YAYINLARI, Bursa. K3: Karalar, R. (2019), Genel İşletme, NİSAN KİTABEVİ, Ankara. K4: Şimşek, Ş. (2006), İşletme Bilimlerine Giriş, Yelken Basım-Yayım Dağıtım, Konya.
    Yardımcı Kitap YK1:W. Schoell, G. Dessler ve J. Reinecke (1993), Introduction to Business, Allyn and Bacon, Massachusetts ABD.
    Dersin Amacı Çağdaş iş dünyasının gerekleri hakkında bilgilendirmek, temel işletme ve ekonomi kavramlarını ve modellerini tanıtmak, işletme fonksiyonları hakkında genel bilgi düzeyinin oluşmasını sağlamaktır.
    Dersin İçeriği Üretim Fonksiyonu, Ürün Tasarımı, Süreç Tasarımı, İşyeri Düzeni, Görev Tasarımı, Üretim Planlama Programlama Süreci, Malzeme ve Stok Yönetimi, Verimlilik, Kalite Yönetimi, Pazarlama Fonksiyonu, Pazarlama Karması, Tüketici Satın alma Davranışı, Reklam ve Halkla İlişkiler, Yönetim Fonksiyonu, Finansman Fonksiyonu, Muhasebe Fonksiyonu, İnsan Kaynakları Yönetimi, AR-GE Fonksiyonu
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster