ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İşletmeye Giriş II İŞL102 BAHAR 3+0 Z 7
    Öğrenme Çıktıları
    1-Temel işletmecilik terimlerini kavrar
    2-İşletmenin temel fonksiyonlarından üretim, pazarlama ve finans fonksiyonlarını kavrar
    3-İşletmenin temel fonksiyonlarını birbiriyle ilişkilendirir
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Bilgehan TEKİN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Prof. Dr. Halil Can, Semra Güney (2007). Genel İşletme, Arıkan Yayınları Prof. Dr. Şerif Şimşek (2008). İşletme Bilimlerine Giriş, Adım Baskı; Konya.
    Yardımcı Kitap Prof. Dr. W. Schoell, Prof. Dr. G. Dessler ve Prof. Dr. J. Reinecke (1993), Introduction to Business, Allyn and Bacon, Massachusetts ABD.
    Dersin Amacı Çağdaş iş dünyasının gerekleri hakkında bilgilendirmek, temel işletme ve ekonomi kavramlarını ve modellerini tanıtmak, işletme fonksiyonları hakkında genel bilgi düzeyinin oluşmasını sağlamaktır.
    Dersin İçeriği Üretim Fonksiyonu, Ürün Tasarımı, Süreç Tasarımı, İşyeri Düzeni, Görev Tasarımı, İş Ölçümü, Üretim Planlama Programlama Süreci, Malzeme ve Stok Yönetimi, Verimlilik, Kalite Yönetimi, Pazarlama Fonksiyonu, Pazarlama Karması, Tüketici Satınalma Davranışı, Reklam ve Halkla İlişkiler, Finansman Fonksiyonu, kaynakları ve analizi, Finansal Piyasalar, AR-GE Fonksiyonu
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster