Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Paranın Zaman Değeri, Faiz Hesaplamaları, Anüite Hesaplamaları
|
K1 (Bölüm 1)
|
2
|
Yatırım Politikası ; Sermaye Bütçelemesi
|
K1 (Bölüm 2)
K2
K3
|
3
|
Sermaye Bütçeleme Yöntemleri
|
K1 (Bölüm 2)
K2
|
4
|
Sermaye Bütçeleme Yöntemleri
|
K1 (Bölüm 2)
K2
|
5
|
Finansman Politikası ; Kaynak Maliyeti
|
K1 (Bölüm 3)
K3
|
6
|
Borç, Özsermaye Maliyeti, Ağırlıklı Ortalama Sermaye Maliyeti
|
K1 (Bölüm 3)
K3
|
7
|
Hisse Senedi - Tahvil Değerleme
|
K1 (Bölüm 3)
K3
|
8
|
Sermaye Yapısı, Sermaye Yapısı Yaklaşımları
|
K1 (Bölüm 4)
K2
K3
|
9
|
Optimal Sermaye Yapısı, HBG Analizi
|
K1 (Bölüm 4)
K2
K3
|
10
|
Kar Dağıtım Politikası; Kar Dağıtım Kararları
|
K1 (Bölüm 5)
K2
|
11
|
Kar Dağıtım Hesaplamaları
|
K1 (Bölüm 5)
|
12
|
Alternatif Finansman Yöntemleri; Leasing, Factoring
|
K2
K3
|
13
|
İşletmelerde Finansal Başarısızlık Nedenleri; Alınabilecek Önlemler
|
|
14
|
Dönem Değerlendirmesi
|
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Erol YENER
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1 - Yener, E. (2022) Finansal Yönetim Ders Notları, Çankırı.
K2 - Akgüç, Ö.(1998) Finansal Yönetim, Avcıol Basım Yayım, İstanbul.
K3 - Sarıaslan H. - Erol C. (2008) Finansal Yönetim: Kavramlar, Kurumlar ve İlkeler, Siyasal Kitabevi, Ankara.
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Faiz hesaplamaları, finansal yönetimin temel fonksiyonları; yatırım, finansman ve temettü politikası hakkında öğrencileri bilgi sahibi kılarak, bu konularda öğrencilerin yorum ve analiz yeteneğinin geliştirilmesi.
|
Dersin İçeriği
|
Paranın Zaman Değeri, Faiz Hesaplamaları, Yatırım Politikası ; Sermaye Bütçelemesi, Finansman Politikası: Kaynak Maliyeti, Optimal Sermaye Yapısı : HBG Analizi, Temettü Politikası.
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
İşletme alanında problem çözmeyi bilmek, analitik ve bütünsel bir bakış açısına sahip olmak ve stratejik düşünmeyi prensip haline getirmek
|
3
|
2
|
İşletme alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirmek, yaşam boyu öğrenme yaklaşımını benimsemek, bilgilerini yenilemeye ve sürekli geliştirmeye yönlendirmek
|
2
|
3
|
İşletme alanında öğrendiklerini firma/kurum bünyesinde analiz etmek, yorumlamak, düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarmak
|
4
|
4
|
İş hayatında kalite ve üretkenlik ilkelerini bilmek ve uygulamak
|
-
|
5
|
İşletme alanında öğrendiği kavram ve düşünceleri, ulusal ve uluslararası boyutta yorumlamak, karşılaştırmalı ve disiplinler arası analiz yapıp uygulamak
|
2
|
6
|
Inovatif/yaratıcı ve yenilikçi düşünmek, öğrenilen bilgileri sadece benzer durumlara değil, yeni ve alışılmamış ortamlara da uygulamak
|
4
|
7
|
Liderlik vasıflarını kazanmak ve başarı ile uygulamak
|
-
|
8
|
Bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk almak, açık fikirli, eleştiriye açık, yapıcı ve özgüven sahibi olmak, etkin ve verimli çalışmak
|
3
|
9
|
Bulunduğu bölgenin ekonomisini çok iyi tanımak, hem yerel hem de küresel düşünüp, öğrenileni uygulamak
|
3
|
10
|
İşletme alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar programları ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanmak
|
3
|
11
|
İş etiğinin değerlerine uymanın gereğini özümsemek, işletme alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması ve uygulanması aşamalarında her şart altında toplumsal, bilimsel ve etik değerlere sahip olmak ve uygulamak
|
-
|
12
|
Bir yabancı dili kullanarak işletme alanı ile ilgili bilgileri izlemek ve meslektaşları ile iletişim kurmak
|
-
|