ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İşletme Sermayesi İŞL326 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Çalışma sermayesi ile ilgili kavramları tanımlar
    2-Çalışma sermayesi yönetiminin önemini tanımlar
    3-Çalışma sermayesi döngüsünün nasıl işlediğini açıklar
    4-Çalışma sermayesinin finansman şekillerini açıklar
    5-Çalışma sermayesi ihtiyacını belirleyen etmenleri belirler ve sıralar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Bilgehan TEKİN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Aksoy, Ahmet ve Kürşat Yalçıner, İşletme Sermayesi Yönetimi, Gazi Büro Kitapevi Ankara, 2008
    Yardımcı Kitap 1- Öztin Akgüç, Finansal Yönetim, İstanbul, 1998. 2- Ceylan, Ali İşletmelerde Finansal Yönetim, Ekin Kitabevi, İstanbul, 2003. 3- Berk, Niyazi, Finansal Yönetim, Türkmen Kitabevi, İstanbul, 1998. 4- Aydın, Nurhan, Finansal Yönetim, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, 2005.
    Dersin Amacı İşletme (Çalışma) Sermayesi Yönetimine ilişkin teorik alt yapıyı oluşturarak mezun olduktan sonra öğrencilerin öğrendikleri bu bilgileri işletmelerde kullanmalarını sağlamak
    Dersin İçeriği İşletme Sermayesi Döngüsü, İşletme Sermayesi Yeterliliğinin Analizi, İşletme Sermayesi Yatırım Politikaları, İşletme Sermayesinin Finansmanı, İşletme Sermayesi İhtiyacının Hesaplanması, İşletme Sermayesinin Analizi , Nakit ve Nakit Benzeri Varlıkların Yönetimi, Alacakların Yönetimi, Stokların Yönetimi, Kısa ve Uzun Vadeli Yabancı Kaynakların Yönetimi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster