Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
İşletme ve muhasebenin tanımı, muhasebenin işlevleri, Muhasebe kuramının temel özellikleri, genel kabul görmüş muhasebe kavramları ve ilkeleri, işletmelerin tutmak zorunda olduğu ticari defterler, temel finansal tablolar, bilânçonun tanımı ve temel bilânço eşitliği
|
|
2
|
Hesap kavramı,hesap planı ve hesapların kodlanması, muhasebe kayıt yöntemleri
|
|
3
|
Muhasebe süreci ve açılış kaydının yapılması
|
|
4
|
Bilanço hesaplarının tanıtılması, dönen varlık kavramı, hazır değerler hesabının işleyişi ve muhasebeleştirilmesi
|
|
5
|
Menkul kıymetler hesabının işleyişi ve muhasebeleştirilmesi
|
|
6
|
Ticari alacaklar hesabının işleyişi ve muhasebeleştirilmesi
|
|
7
|
Stoklar hesabının işleyişi ve muhasebeleştirilmesi
|
|
8
|
- Dönem sonu (aralıklı) envanter yöntemi - Sürekli (devamlı) envanter yöntemi
|
|
9
|
Duran varlıklar kavramı, ticari alacaklar, diğer alacaklar hesaplarının işleyişi ve muhasebeleştirilmesi
|
|
10
|
Maddi ve maddi olmayan duran varlıklar hesaplarının işleyişi ve muhasebeleştirilmesi
|
|
11
|
Ödenecek vergi ve diğer yükümlülükler, borç ve gider karşılıkları, gelecek aylara ait gelirler ve gider tahakkukları diğer kısa vadeli yabancı kaynaklar hesaplarının işleyişi ve muhasebeleştirilmesi ?Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar hakkında bilgi verilmesi
|
|
12
|
Öz kaynaklar kavramı ve alt hesaplarının işleyişi ve muhasebeleştirilmesi hakkında bilgi verilmesi
|
|
13
|
Gelir Tablosu Hesapları ve işleyişi hakkında bilgi verilmesi
|
|
14
|
Maliyet Hesaplarının incelenmesi
|
|