ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Osmanlı Ekonomisi İKT415 GÜZ 3+0 Fak./ Üni. S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Osmanlı ekonomisinin tarihi sürecinin analiz edebilir
    2-Osmanlı toplumunun kapitalist toplumdan ayrıldığı noktalar tartışılır
    3-Osmanlı Devletinin ekonomik, sosyal, siyasi ve hukuki kurumları kavranır
    4-Osmanlı Devletinin toprak, para ve vergi sistemi, gelir kaynakları ve sarf yerleri vs. incelenir.
    5-İnsan emeğinin üretim araçlarıyla birlikte doğaya uygulanarak üretim ve tüketimde dengenin sağlanması, doğayla ve toplumla barışık yaşama uygulamaları öğrenilir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim.Üyesi Ahmet YURTSEVEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Ünal, M.A. (2012) Osmanlı Sosyal ve Ekonomik Tarihi, Paradigma Yayıncılık, İstanbul K2. Edit.: Tabakoğlu, A.- Bilgin, A. (1992) Osmanlı İktisat Tarihi, AÇIK Öğretim Fakültesi K3. Uzun, M. C. - Afşar, B. (2019), ?Osmanlı Ekonomisinin Temel Unsurlarının Ekonomik Yaklaşımlar Çerçevesinde Değerlendirilmesi?, Karatay Sosyal Araştırmalar Dergisi, S 3: 54-93
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Osmanlı Devletinin sosyo- ekonomik ve politik uygulamaları ve medeniyet tarihi bilgilerini geliştirmektir
    Dersin İçeriği Osmanlı İmparatorluğu`nun dünya ekonomisindeki yerini ve kuruluşundan itibaren Osmanlı Devleti?nin ekonomik, sosyal yapısını öğretmektir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster