ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Osmanlı Ekonomisinin Temel Unsurları K3
    2 Sosyal Yapı. Yerleşim, Nüfus K1: Bölüm I K2: Bölüm I
    3 Osmanlı Toplumunda Sosyal Tabakalaşma, Sosyal Hareketlilik ve Sosyal Dayanışma K1: Bölüm I
    4 Osmanlı Ekonomisi, Osmanlı Ekonomisinin Genel Özellikleri, Ekonomik Zihniyet ve Anlayış
    5 Tımar ve Vakıf Sistemleri K2: Bölüm III
    6 Toprak ve Zirai Üretim. Toprak ve Tasarruf Şekli (Çiftlikler, Bağ ve Bahçeler, Zeminler, Hassa Çiftlikleri, Ümera ve Ayan Çiftlikleri, Mezraalar), Zirai Üretim. Hayvancılık, Sınaî Üretim K1: Bölüm II
    7 Sınaî Üretim Tarım ve Hayvancılığa Bağlı Sanayiler, Tekstil Sanayii, Deri Sanayi, Gıda Sanayi, Kullanılan Eşya İmalatı K1: Bölüm II K2: Bölüm IV
    8 Klasik Dönemde Madencilik ve Maden Sanayii. Ağır sanayi (Top dökümhaneleri, Silah atölyeleri, Baruthaneler, Tersaneler ve Gemi sanayii) Yenileşme Döneminde Madencilik ve Maden Sanayii K1: Bölüm II K2: Bölüm IV
    9 Esnaf Birlikleri, Narh Sistemi ve Sanayi. Osmanlı Esnaf-Sanayi Teşkilatının Gelişme Evreleri, Mesleki Gelişim ve istihdam, Yenileşme Döneminde Esnaf Teşkilatı, Esnaf Üretiminden Sanayiye Geçiş K1: Bölüm II K2: Bölüm VI
    10 Osmanlı Devletinde Ulaşım. (Su yolu Ulaşımı, Karayolları) K1: Bölüm II K2: Bölüm V
    11 Osmanlı Ticaret Sistemi. Ticaret ve Ticaret Yolları, Ticaret Mekânları K1: Bölüm II K2: Bölüm V
    12 Osmanlı Devletinin Para ve Finansman Sistemi. Osmanlı Fiyat Politikası(Narh) ve Fiyat Hareketleri, İthalat ve İhracat K1: Bölüm II K2: Bölüm VI
    13 Mâlî Yapı K1: Bölüm II K2: Bölüm II
    14 Çalışma Hayatı ve Sosyal Güvenlik Uygulamaları K2: Bölüm VII
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster