ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Emek Ekonomisi İKT317 GÜZ 3+0 Fakülte S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-İşsizlik ve istihdam olgularını kavrar
    2-Ücret oranlarının belirlenmesinin şartlarını kavrar.
    3-Göç ve emek piyasası ilişkisini kavrar
    4-Kayıtdışı emek piyasasını daha iyi anlar.
    5-Geleneksel üretim ve yönetim sistemlerini tanır.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

(100)

SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14456
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 202612
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)30155
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 50188
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   123
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     4,1 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Emek ekonomisine giriş Emek ekonomisine giriş Parasız ve Bildirici (1A/1.Bölüm),Mahajan ve Geet (1.Bölüm)
    2 Emek arzı, iş arayışları, hanehalkı emek arzı Parasız ve Bildirici (1A/2. - 3.Bölüm),Mahajan ve Geet (1.Bölüm)
    3 Emek talebi, ücret oranlarının belirlenmesi Parasız ve Bildirici (1A/5. - 6.Bölüm),Mahajan ve Geet (3.Bölüm)
    4 Beşeri sermaye ve insana yatırım, eğitim ve işgücü planlaması Cahuc ve Zylberbeg (2. Bölüm),Mahajan ve Geet (7.-8. Bölüm)
    5 Göç ve kayıtdışı emek piyasası Parasız ve Bildirici (1A/11-12.Bölüm)
    6 Üretim ve yönetim sistemlerindeki gelişmelerin emek piy. etkisi Parasız ve Bildirici (1A/15-19.Bölüm)
    7 Üretim, reel ücret ve gelirin fonksiyonel dağılımı açısından emeğin analizi Parasız ve Bildirici(1A/19,20,21.Bölüm)
    8 Eksik istihdam sorunun analizi Parasız ve Bildirici (1A/ 27.Bölüm)
    9 Gelirler politikası Parasız ve Bildirici (1A/ 28. Bölüm)
    10 Türkiye?de işsizlik ve istihdam Parasız ve Bildirici (1A/ 29. Bölüm)
    11 Keynesgil ve Monetarist yaklaşımlar açısından emek piy. analizi Parasız ve Bildirici (1A/ 30.-33.Bölüm)
    12 Rasyonel Bekleyişler ve Arz Yanlı yaklaşımlar açısından emek piy analizi Parasız ve Bildirici (3A/31-38.Bölüm)
    13 Etkin ücret hipotezi, zımni sözleşme modeli, Parasız ve Bildirici (1A/34-36.Bölüm)
    14 İçerdekiler dışardakiler yaklaşımı, histeresiz olgusu Parasız ve Bildirici (1A/35-37.Bölüm)
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Levent ŞAHİN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Modern Emek Ekonomisi - İlker Parasız ve Melike Bildirici, Labor Economics-Piérre Cahuc ve André Zylberbeg
    Yardımcı Kitap Labour and Industrial Economics- Mukund Mahajan ve S.D. Geet
    Dersin Amacı Derste şu konuların analiz edilip kavranması hedeflenmektedir: Emek piyasası, işsizlik, istihdam, kayıtdışı emek piyasası, gelirler politikası, çağdaş iktisadi yaklaşımlarda emek ekonomisinin önemini kavrayabilmek.
    Dersin İçeriği İktisat okullarının emek piyasası hakkındaki görüşleri anlatılmaktadır.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 İktisat bilimi ile ilgili terimleri ve temel teorileri kavrar, uygular ve değerlendirir. 4
    2 Temel matematik ve istatistik bilgisini iktisadın her alanında uygulayabilme bilgisine sahiptir. 1
    3 Paket programlar (E-views, SPSS vb.) yardımıyla iktisadi konuları analiz eder ve değerlendirir. -
    4 Disiplinler arası bilimsel çalışma yapabilme donanımına sahiptir. 3
    5 Türkiye ekonomisi üzerinde yorum yapabilme bilgisine sahiptir. 4
    6 İktisat bilimi çerçevesinde güncel ekonomik olayları kavrar, analiz eder ve yorumlar. 3
    7 Sosyo-ekonomik problemleri bireysel veya grup olarak çözebilme becerisine sahiptir. 4
    8 İktisadi hayatın gerekleri doğrultusunda sorumluluk alabilen girişimcilik vasfına sahiptir. 4
    9 Dünya ekonomisini konjonktürel perspektifte analiz eder. 4
    10 İktisadi bir sorunla ilgili proje döngüsünü tanımlar, projeyi hazırlar ve yönetir. 3
    11 Alanındaki literatürü takip eder ve yararlanır. 4
    12 Farklı kurum ve kuruluşların ihtiyaç duyduğu eleman vasfına sahiptir. 3
    13 Bilgisayar yazılımı ile diğer bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanır. -
    14 Yaşam boyu öğrenme davranışı kazanabilir ve geliştirebilir. 4
    15 Mesleki ve etik değerlere uygun olarak hareket eder. 4
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster