ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Uluslararası Çatışma Çözümü ULS445 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Çatışma yönetimi disiplininin nasıl ortaya çıktığı ve çatışma yönetimi temel kavramlarını, teorilerini, yaklaşımlarını ve anlayışlarını analiz eder.
    2-Çatışma yönetimi kavramları çerçevesinde uluslararası çatışmalar ile ilgili örnek olayları analiz eder ve çatışma teorilerini uygular.
    3-Çatışma çözümü, uzlaşmazlık çözümü, çatışma yönetimi gibi kavramları açıklar ve barış oluşturmaya yönelik pratik uygulamaları gösterir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Sezai ÖZÇELİK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1- Yılmaz, Muzaffer Ercan. Soğuk Savaş Sonrası Dönemde Etnik Çatışmalar, Nobel Yayın Dağıtım, 2006 2- Yılmaz, Muzaffer Ercan. Uyuşmazlık Analizi ve Çözümü: İnsan Uyuşmazlıklarının Kaynakları ve Çözüm Paradigmaları, Nobel Yayın Dağıtım, 2006 3- Beriker, Nimet. Çatışmadan Uzlaşmaya: Kuramlar, Süreçler ve Uygulamalar, İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2009.
    Yardımcı Kitap Pruitt, D.G. & S. Kim. 2004. Social Conflict: Escalation Stalemate, and Settlement. New York: McGraw-Hill.
    Dersin Amacı Dersin amacı öğrencilere çatışma yönetimi disiplininin kavramlarını öğretmektir. Çatışma Yönetimi dersinin amacı öğrencilere çatışma yönetimi hakkında temel bilgiler vermek ve öğrencileri öğretim sonrası mesleki hayata daha iyi hazırlamaktır.
    Dersin İçeriği Derse Giriş Bilgileri Çatışma Kavramı, Çatışma Tanımı, Çatışma Nedir? Çatışmanın Doğası ve Çatışma Nedenleri Çatışma Süreçleri Çatışma Haritalaması Çatışma Stratejileri ve Taktikleri Çatışma Analizi ARA SINAV Bireyler arası Çatışmalar ve Çözüm Yolları Gruplararası ve Etnik Çatışmalar ve Çözüm Yolları Uluslar arası Çatışmalar ve Çözüm Yolları Örgütsel, Çevresel ve Küresel Çatışmalar Çözüm Yolları Şiddet ve Şiddete Alternatif Yollar Barış ve Barış Teknikleri
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster