ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Kamu Yönetiminin Niteliği: Kamu Yönetiminin Tanımı, Elemanları, Kamu Yönetimi ve Özel Yönetim
    2 Kamu Yönetiminin Örgütlenmesi: Ülkelerin kamu yönetim sistemlerinin örgütlenme biçimleri ve esasları
    3 Kamu Yönetiminde Değişim Çağı, Geleneksel Kamu Yönetimi Modeli: Geleneksel Kamu Yönetimi Modelini Sarsan ve Değişime Zorlayan Faktörler, Yönetim ve İşletme Yaklaşımları, Weber?in Bürokrasi Teorisi, Geleneksel Bürokraside Siyasal Denetim, Geleneksel Kamu Yönetiminin Problemleri
    4 Yeni Kamu Yönetimi (İşletmeciliği) Modeli, Devletin (Hükümetin) Rolü: Yeni Kamu İşletmeciliği, Yeni Kamu Yönetimine Yönelik Eleştiriler, Yönetişim, Devletin Rolüne ilişkin Belli Başlı Dönemler, Kamu Sektörünün Ekonomik Faaliyette Bulunma Gerekçeleri
    5 Türk Kamu Yönetiminin Yapısı: Merkezi Yönetim ve Yerinden Yönetim
    6 Merkezi Yönetim Kuruluşları: Başkent Örgütü
    7 Merkezi Yönetim Kuruluşları: Taşra Örgütü
    8 Merkezi Yönetim Kuruluşları: Taşra Örgütü
    9 Yerinden Yönetim Kuruluşları: Coğrafi ve Hizmet Yerinden Yönetim Kuruluşları
    10 Coğrafi Yerinden Yönetim Kuruluşları (Yerel Yönetimler): Anayasada Yerel Yönetimler, Yerel Yönetimlerin organları, görevleri ve işleyişi
    11 Coğrafi Yerinden Yönetim Kuruluşları (Yerel Yönetimler): Anayasada Yerel Yönetimler, Yerel Yönetimlerin organları, görevleri ve işleyişi
    12 Hizmet Yerinden Yönetim Kuruluşları: Kamu Meslek Kuruluşları, Bağımsız İdari Otoriteler: TRT, KİTler, Üniversiteler, Ticaret ve Sanayi Odaları, Borsalar, Barolar, Düzenleyici ve Denetleyici Üst Kurullar
    13 Kamu Yönetiminin Denetlenmesi: Siyasi Denetim, İdari Denetim, Ombudsman Denetimi, Yargı Denetimi,
    14 Kamu Yönetiminin Denetlenmesi: Baskı Grupları ve Kamuoyunun Denetimi, Yönetimde Açıklık, Uluslararası Denetim.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster