Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi İsmet AKBAŞ
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Okçu, M. ve Özgür, H. (2013). Dünyada Yerel Yönetimler. Seçkin Yayınları, Ankara. K2. Tortop, N., Yayman, H., Aykaç, B. ve Özer, M.A. (2008). Mahalli İdareler. Nobel Yayın Dağıtım, Ankara.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Gözler, K. (2018). Mahalli İdareler Hukuku. Ekin Kitabevi, Bursa.
|
Dersin Amacı
|
Mahalli İdareler II Dersi kapsamında Yerel Yönetimlerin Görev ve Gelirleri ve Türkiye`deki yerel yönetim sistemi ele alınmaktadır. Türkiye`deki yerel yönetim sisteminde yer alan İl Özel İdaresi, İller Bankası, Kalkınma Ajansları bu ders kapsamında ele alınacak konulardır. Ders kapsamında öğrenciler; yerel yönetimler alanında gerçekleşen yeniden yapılanmalar farklı ölçeklerdeki yerel yönetimlerin mali yapıları hakkında bilgi edineceklerdir. Ayrıca Yerel Yönetim Kuramları çerçevesinde, Dünya`da ve Türkiye`de Yerel Yönetim Siyasalarının Dönüşümü, güncel örnekler üzerinden karşılaştırmalı olarak katılım ve demokrasi süreçleri ele alınacaktır
|
Dersin İçeriği
|
Yerel Yönetimlerin Görev ve Gelirleri, İl Özel İdareleri ,Yerel Yönetim Kuramları, Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma, AB ve Yerel Yönetimler, Türkiye`de Yerel Yönetim Siyasalarının Dönüşümü, Toplumcu Politikalar,Neoliberal politikalar ve üçüncü yol.
|