ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Kamu Yönetiminde Denetim SKY318 GÜZ-BAHAR 3+0 Fak./ Üni. S 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yönetim biliminin araştırma nesnesi ve araştırma yöntemleri hakkında bilgi edinir.
    2-Yönetim biliminin tarihçesi ve alana katkı sağlayan düşünürler hakkında bilgi edinir.
    3-Disiplinler arası bakış açısı geliştirir.
    4-Yönetim ile ilgili olay ve olguları anlar ve açıklar.
    5-Bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanma ve işleme becerisi kazanır.
    6-Mesleki duyarlılık ve etik sorumluluk kazanır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr.Öğr.Üyesi Emine ÇELİKSOY
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Yaşar OKUR, Türkiye`de Kamu Denetimi; Değişim Süreci ve Performans Denetimi, Nobel Yayınları, Ankara,2007 Turan ÖZTÜRK, Türk Kamu Yönetiminde Bireyden Devlete Yönetsel Denetim Süreci, Platin Yayınları, 2007. Bekir PARLAK, Kadir Caner DOĞAN, Kamu Yönetiminde Denetim, Ekin Basım Yayın,2015.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Dersin amacı; öğrenciler tarafından, kamu yönetiminin yapısal ve işlevsel boyutlarının, bürokrasi kuramlarının, yönetim kavramı ve unsurlarının, kontrol ve denetim kavramlarının, kamu yönetiminde denetim mekanizmasını ve denetim türlerinin anlaşılmasının sağlanmasıdır.
    Dersin İçeriği Kamu yönetiminde denetim dersi; kamu yönetiminde denetim fonksiyonunun geçmişten bugüne kadar ki gelişimini, kamu yönetiminde denetim yaklaşımlarını, denetim türlerini, ombudsman denetimini, Türkiye?de kamu yönetimi denetiminde güncel değişimleri ve yerel yönetimler, hizmet yerinden yönetim kuruluşları ile bağımsız idari otoritelerin denetimini içermektedir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster