ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Banka Yönetimi BAF419 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Bankacılık sisteminin çalışma esaslarını kavrar.
    2-Karar alırken bankacı gözü ile kararları değerlendirir.
    3-Bulundukları topluluklarda ve iş hayatında banka ilişkilerini başarıyla yürütür.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Gör, Dr.Arş.Gör. Melek Yıldız
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Aslı Yüksel ve Ülkü Yüksel (2002). Banka Yönetimi El Kitabı Adalet Hazar ve Şenol Babuşçu (2016) Banka Aktif ve Pasif Yönetimi
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı; bankacılık sistemi ve bankaların çalışma ilke ve prensipleri hakkında öğrencilere temel kavramları öğretmek. Bankacılık uygulamalarının önemini ortaya çıkarmak. Öğrencilerin iş hayatında alacakları iş kararlarını bankacı gözü ile değerlendirme becerilerini geliştirmek. İş hayatında lider olacak gençlerin mesleklerini yaparken banka ve finans şirketleri ile yapacakları işbirlikleri ve projeleri başarıyla gerçekleştirmelerini sağlamaya yardımcı olmak.
    Dersin İçeriği Bankacılık Çalışma Esasları, Organizasyon Yapısı ve Ekonomide Bankaların Yeri, Bankacılık Sistemi İçinde Bulunan Kurum ve Kuruluşlar, Bankalarda Denetim, İç Denetim, Dış Denetim, Banka Özkaynak Riski Yönetimi, Banka Aktif Riski Yönetimi, Banka Personel Riski Yönetimi, Banka Kar Riski Yönetimi, Banka Likidite Riski Yönetimi, Kredi Riski Yönetimi, Faiz Riski Yönetimi, Döviz Riski Yönetimi, Operasyon Riski Yönetimi, Bankalarda Etik, İş Ahlakı ve İyi Yönetişim, Bankaların Geleceği, Yeni Yüzyıl Bankacılığı
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster