ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sermaye Piyasası Hukuku ve Banka Hukuku BAF409 GÜZ 3+0 Fakülte Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sermaye piyasası hukukunun konusunu ve temel kavramları tanımlar.
    2-Banka sektörünün hukuksal işleyişini kavrar.
    3-Banka sektöründeki hukuksal problemlerin yorumlanması ve çözümlenmesindeki izlenecek yolu tasarlar..
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doktor Öğretim Üyesi Yusuf Gör
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Memiş, Tekin; Turan, Gökçen: Sermaye Piyasası Hukuku (2017) Seçkin Yayıncılık Güney, Alptekin: Banka Hukuku (2012) Beta Basım
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, bankaların örgüt ve çalışma düzeninin kavranması ve sermaye piyasaları, araçlar, kurumlar, işlemler, menkul kıymet borsaları ile ilgili hukuki düzenlemeler hakkında genel bilgi vermektir.
    Dersin İçeriği ermaye Piyasası Hukukunun Tanımı, Sermaye Piyasası Hukukunun Kaynakları ve Temel Kavramlar, Sermaye Piyasası Araçları, Menkul Kıymetler ve Türleri, Diğer Sermaye Piyasası Araçları, Vadeli İşlem ve Opsiyon Sözleşmeleri, Sermaye Piyasası Araçlarının Kaydı Değer Halinde İşlem Görmesi, Bankacılık Sektörüne ilişkin geçmişten bugüne yapılan düzenlemeler ve amaçları, Bankaların Faaliyet Alanları, Bankaların Kuruluşu ve Faaliyet İzinleri, Piyasa Kurumsal Yönetim ve Bankacılık Kanunu, Bankalarda Yönetim, Denetim Kurullarının Oluşumu, Yönetim Kademeleri ve Aranan Özellikler, İç Kontrol Sistemi, Denetim Sistemi ve İşleyişi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster