ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    DIŞ TİCARETTE KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ UTC317 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kalite anlayışı ve felsefesi hakkında bilgi sahibi olur.
    2-Günümüzde uluslararası piyasalarda kullanılan çağdaş kalite teknikleri ve kalite yönetim sistemleri ile ilgili bilgi sahibi olur.
    3-Kalite yönetim sistemleriyle doğrudan bağlantılı stratejik yönetim, problem çözme teknikleri ve süreç yönetim sistemi kavramlarını ayrıntılı ve bütünsel olarak inceler.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Aydın Beraha
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Tuna, Muharrem ve İlkay Güler (2012), Kalite Yönetim Sistemleri, Detay Yayıncılık.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Öğrencilerin, kalite felsefesi, kalite ile ilgili temel kavramlar, kalite iyileştirme, kalite kontrol, kalite güvence sistemi ve standardizasyon ile ilgili temel kavramlar ile günümüzde uluslararası piyasalarda geçerli olan kalite yönetim sistemleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.
    Dersin İçeriği Kalite kavramı ve kalite felsefesini, kalite yönetim tekniklerini, sertifikasyon ve kalite ödüllerini, kalite yönetim sistemi modellerini ve EFQM mükemmellik modelini kapsamaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster