ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    TEDARİK ZİNCİRİ VE LOJİSTİK YÖNETİMİ UTC303 GÜZ 3+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tedarik zinciri ve lojistik yönetiminin temel kavramlarını tartışır.
    2-Tedarik zinciri ve lojistik yönetiminin işletmeler için önemini değerlendirir.
    3-Tedarik zincirinin temel fonksiyonları arasındaki ilişkileri analiz eder.
    4-Tedarik zinciri ağ yapılarını karşılaştırır.
    5-Küresel tedarik zinciri uygulamalarını yorumlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Sevdiye ERSOY YILMAZ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1.Nebol, Erdal (2016). Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi, 1. Baskı, Nobel Yayıncılık, Ankara. K2. Acar A. Zafer ve Köseoğlu A. Murat (2020). Lojistik Yaklaşımıyla Tedarik Zinciri Yönetimi, 3. Basım, Nobel Yayıncılık, Ankara. K3. Keskin, M. Hakan (2015). Tedarik Zinciri Yönetimi Arka Planı, Gelişimi ve Güncel Uygulamaları, 1. Baskı, Nobel Yayıncılık, Ankara. K4. Blanchard, David (2017). Tedarik Zinciri Yönetimi En İyi Uygulamalar, Çev. Mehmet Tanyaş ve Murat Düzgün, 2. Basımdan Çeviri, Nobel Yayıncılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1.Timur, M. N. ve Çekerol, G. S. (2013). Tedarik Zinciri Yönetimi, Açıköğretim Fakültesi Yayını No:1846.
    Dersin Amacı Tedarik zinciri ve lojistik yönetimi alanında temel kavramları incelemek, günümüz işletmeleri için tedarik zincirinin önemini tartışmak ve tedarik zinciri faaliyetleri hakkında pratiğe yönelik bilgi vermektedir.
    Dersin İçeriği Temel Kavramlar, İşletmelerde Lojistik Yönetimi, Lojistik Yönetimi Fonksiyonları, Lojistikte Dış Kaynak Kullanımı, Tedarik Zinciri Yönetimi, Tedarik Zinciri Temel Fonksiyonlar, Talep Tahmini ve Tedarik Planlaması, Envanter Yönetimi, Tesis Yeri Seçimi, Satın Alma ve Tedarik, Üretim, Dağıtım Kanalları ve Taşımacılık, Depolama, Malzeme Elleçleme ve Ambalajlama, Satış Sonrası Hizmetler, Bakım ve Onarım, Tersine Lojistik
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster