ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Ortaçağ ve Rönesansta Felsefe FEL102 BAHAR 3+0 Fak./ Üni. Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Ortaçağ ve Rönesans felsefesinin genel özelliklerini ve filozofları öğrenir
    2-Ortaçağ felsefesinin temel sorunsalları kavrar.
    3-Ortaçağda insan, din ve bilim meselelerini öğrenir.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Erman KAR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Cevizci, Ahmet. Ortaçağ Felsefesi, İstanbul, 2016. Cucen, Kadir. Ortacag Felsefesi Tarihi, Inkilap Kitabevi, 2001.
    Yardımcı Kitap Knowles, David, The Evolution of Medieval Thouhgt, Longman,1962; Cevizci, Ahmet, Ortaçağ Felsefesi Tarihi, Paradigma Yayınları, Bursa, 1999; Çotuksöken, Betül; Babür,Saffet, Ortaçağda Felsefe, Kabalcı Yayınevi, İstanbul, 1989; Marenbon, J. Later Medieval Philosophy, London, 1987; Michelet, J. Rönesans, Çev. K Berker, İstanbul, 1989; Burckhardt, J. İtalya?da Rönesans kültürü I, II, Çev. B. S. Baykal, Ankara, 1978.
    Dersin Amacı Ortaçağ ve Rönesans felsefesinin genel özelliklerini ve filozoflarının felsefesini öğrenir. Ortaçağ felsefesinin temel sorunsallarını kavrar. Ortaçağda insan, din ve bilim meselelerini öğrenir.
    Dersin İçeriği Bu derste, Ortaçağ ve Rönesans felsefesinin genel özellikleri, Ortaçağ felsefesinin temel sorunsalları, Ortaçağda insan, din ve bilim meseleleri, Patristik felsefe ve St. Augustinus, Skolastik felsefe ve temel özellikleri, St. Anselmus, Albertus Magnus ve St Thomas ve tümeller meselesi, Rönesans dönemi din, insan ve bilim gibi konular işlenir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster