Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Şahin DOĞAN
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
Erkan, Hüsnü,(1986) Ekonomi Sosyolojisi, İzmir:Bayraklı Matbaası,
Weber, Max,(1995) Toplumsal Ve Ekonomik Örgütlenme Kuramı, Çev: Özer Ozankaya, Ankara:İmge Kitabevi,
Eröz, Mehmet,(1973) İktisat Sosyolojisine Başlangıç,İstanbul: İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Yayınları,
Ülgener, Sabri F.(1976),Milli Gelir, İsdihdam Ve İktisadi Büyüme,İstanbul:Der Yayınevi
|
Yardımcı Kitap
|
Ülgener, Sabri F.,(1991) İktisadi Çözeülmenin Ahlak Ve Zihniyet Dünyası, İstanbul:Der Yayınları.
Ülgener, Sabri F.,(1981)Zihniyet Ve Din; İslam Taavvuf Ve Çözülme Devri İktisat Ahlakı, İstanbul:Der Yayınları.
Türkdoğan, Orhan,(1981). Sanayi Sosyolojisi;Türkiye?nin Sanayileşmesi, Dün-Bugün-Yarın, Ankara:Töre Devlet Yayınevi
Schneider, Eugene V.(1957). Industrial Socıology; The Social Relations Of Industry And The Comminity, Mc Graw-Hill Book Company, İnc, Newyork, Toronto, London,.
Arıkan, Hüsnü,(1994). Bilgi Toplumu Ve Ekonomik Gelişme, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları.
Şimşek, Osman,(2008). Zihniyet Açısından Türk Girişimciliğinin Sosyolojisi, Ankara : Otorite Yayınları.
Aron, Raymond,(1975). Sanayi Toplumu, Çev: Agâh Oktay Güner, İstanbul:Boğaziçi Yayınları.
Heilbroner, Robert L., (1974). İktisadi Sorun, Çev: Demir Demirgil, İstanbul:Çağlayan Kitabevi
|
Dersin Amacı
|
Ekonomi sosyolojisinin konu konum ve tarihinin öğretilmesi, ekonomik yapı ile sosyo-kültürel yapı arasındaki ilişkiyi öğrenme, sosyo-ekonomik davranışlar ve bunları etkileyen faktörlerin öğretilmesi, toplumsal olaylara bir bütün olarak bakabilmenin öğretilmesi. Ekonomi biliminin kültür, politika ve sosyal sistem ile olan ilişkilerinin öğretilmesi, ekonomik sürecin sosyolojik analizinin öğretilmesi. Üretim, endüstriyel iş gücü ve meslek, tüketim gibi konuların öğretilmesi, endüstri toplumunun kurumsal sorunları ve endüstri toplumunun değişimi gibi konuların öğretilmesi dersin amacını oluşturmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
Bir disiplin olarak ekonomi sosyolojisinin konusu, tarihi ve yöntemleri, ekonomi bilimi ve genel sosyoloji ilişkisi, sosyo-ekonomik davranışlar, ekonomi sosyolojisinde metodolojik sorunlar, ekonominin diğer alanlarla ilişkisi, ekonomi kültür ilişkisi, ekonomi politika ilişkisi, ekonomi ve sosyal sistem, üretim, tüketim, endüstri toplumunun kurumsal sorunları, endüstri toplumunun değişimi gibi konular dersin içeriğini oluşturmaktadır.
|