ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Dın Sosyolojısı SOS304 BAHAR 3+0 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Bu dersi alan öğrenciler, din ve toplum arasındaki karşılıklı etkileşimi öğrenir.
    2-Dinin diğer toplumsal kurumlarla olan ilişkisini öğrenir.
    3-Dini tecrübenin ifade şekilleri öğrenir.
    4-Din sosyolojisindeki farklı yöntemleri öğrenir.
    5-Din ve toplumsal değişmeyi öğrenir.
    6-Din ve sekülerleşmeyi öğrenir.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Şahin DOĞAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Okumuş, Ejder(2018) Din Sosyolojisi, Ankara:Maarif Mektepleri Yayınları. Akyüz Niyazi ve İhsan Çapçıoğlu (Edit) (2011), Ana Başlıklarıyla Din Sosyolojisi, 3.Baskı, Ankara :Gündüz Eğitim ve Kültür Yayıncılık.
    Yardımcı Kitap Aktay, Yasin Ve M.E.Köktaş.(Edit)(1988). Din Sosyolojisi, 2. Baskı, Ankara: Vadi Yayınları Akyüz Niyazi Ve İhsan Çapçıoğlu (Edit) (2011), Ana Başlıklarıyla Din Sosyolojisi, 3.Baskı, Ankara :Gündüz Eğitim Ve Kültür Yayıncılık Berger, Peter.(1993). Dinin Sosyal Gerçekliği, Çev. Ali Çoşkun, İstanbul: İnsan Yayınları. Brian, Morris.(2004). Din Üzerine Antropolojik İncelemeler Bir Giriş Metni, Çev. Tayfun Atalay, Ankara: İmge Kitabevi. Allport,Gordon W.( 2004 ). Birey ve Dini, Çev. Bilal Sambur, Ankara: Elis Yayınları. Beit-Hallahmi, Benjamin, Michael Argyle.(1997). The Psychology of Religious Behavior, Belief And Experience, London and New York. Durkheim, Emile (2005), Dini Hayatın İlkel Biçimleri,Çev. Fuat Aydın, İstanbul: Ataç Yayınları Er, İzzet, Din Sosyolojisi, Akçağ Yayınları, Ankara, 1998 Freyer, Hans, Din Sosoyolojisi. (1964 ).Çev. Turgut Kalpsüz, Ankara: Ankara Üniversitesi Basımevi. Günay Ünver.(2000), Din Sosyolojisi, 3. Baskı, İstanbul: İnsan Yayınları Günay, Ünver.( 1987 ) .?Modern Sanayi Toplumlarında Din: I-II?, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fak. Dergisi, Kayseri, 4:29?58. Hökelekli, Hayati,(2006). Dindarlık Olgusu, Sempozyum Tebliğ Ve Müzakereleri, Bursa: Kurav Yayınları. İbn-i Haldun. (1986). Mukaddime, Çev. Zakir Kadiri Ugan, İstanbul: Milli Eğitim Basımevi. Kehrer, Günter.( 1992 ).Din Sosyolojisi, Çev. Semahatyüksel, İstanbul: Kubbealtı
    Dersin Amacı Bu dersin amacı din ve toplum arasındaki ilişkileri, dini tecrübenin ifade şekillerini, din sosyolojisindeki metotları, dinin diğer toplumsal kurumlarla olan ilişkisini, din sosyolojisindeki farklı yaklaşımları, dini gruplar, din ve toplumsal değişim, din ve sekülerleşme gibi konuları öğretme olarak belirtilebilir.
    Dersin İçeriği Dersin içeriği din ve toplum arasındaki ilişkileri, dini tecrübenin ifade şekillerini, din sosyolojisindeki metotları, dinin diğer toplumsal kurumlarla olan ilişkisini, din sosyolojisindeki farklı yaklaşımları, dini gruplar, din ve toplumsal değişim, din ve sekülerleşme gibi konuları öğretme olarak belirtilebilir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster