ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Etik ve Moralite Kavramları, Toplumsal Moralite, Evrensel Etik ve Tüketim olgusunun ele alınması.
    2 Etiğe İlişkin Farklı Yaklaşımlar, Kant?ın Moral Felsefesinin analizi ve Gereksinimle tüketim olgusu arasındaki farkın irdelenmesi.
    3 Meslek Etiği ve Emile Durkheim?in Organik Toplum Tasarımı ve Tüketim toplumu kavramının doğuşunun incelenmesi.
    4 Meslek Etiğinin Yeniden gündeme Gelmesinin Nedenleri: Küresellik ve Küreselleşme ve Teknolojik ilerleme ve üretim biçimleri arasındaki bağıntının değerlendirilmesi
    5 Neo Liberal Ortamda regülatör güç olarak Etik ve Kitlesel üretimin ve kitlesel tüketimin başlamasıyla tüketim kavramının değişen içeriğinin irdelenmesi.
    6 Ulus aşan Şirketler, Ulusal Devlet ve İletişim Toplumu Tüketim Toplumu, Risk toplumu, Ekonomik Spazm ve Küreselleşmenin de etkisiyle tüketimin dünya genelinde kültürel yaşamın bir parçası haline gelmesinin ele alınması.
    7 Sürdürülebilir Ekonomi, Toplum, Çevre ve Benlik/ Meslek Etiğinin Davranışsal Kodları ve Günümüzde tüketim mallarının sosyal ve simgesel bir içeriğe kavuşmasının üzerinde durulması.
    8 Simulasyon ve Simulakra
    9 Üretimde Etik ve Tüketim olgusunun toplumsal statü ile bağıntısının kurulması.
    10 Pazarlamada Etik ve Tüketicinin süreç içinde farklılaşan kimliğinin ve seçimlerinin üzerinde durularak, tüketim alışkanlıklarının farklılaşan içeriğinin incelenmesi.
    11 Reklamda Etik ve Modern ve postmodern dönemde tüketim biçiminin nasıl bir farklılaşma gösterdiğinin ortaya konulması.
    12 Muhasebede Etik ve Çeşitli örnekler üzerinden popüler kültürel değerler ile tüketim olgusu arasındaki ilişkinin gösterilmesi.
    13 Tüketimde Etik ve Reklam, popüler kültür ve tüketim kavramlarının örnekler üzerinden irdelenmesi.
    14 Etik Sorunlar İçeren Vaka Tartışmaları ve Tüketimin değişen içeriğinin Türkiye?deki toplumsal yaşam içinde nasıl bir etkide bulunduğunun farklı örneklerle ele alınması.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster