Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Etik ve Moralite Kavramları, Toplumsal Moralite, Evrensel Etik ve Tüketim olgusunun ele alınması.
|
|
2
|
Etiğe İlişkin Farklı Yaklaşımlar, Kant?ın Moral Felsefesinin analizi ve Gereksinimle tüketim olgusu arasındaki farkın irdelenmesi.
|
|
3
|
Meslek Etiği ve Emile Durkheim?in Organik Toplum Tasarımı ve Tüketim toplumu kavramının doğuşunun incelenmesi.
|
|
4
|
Meslek Etiğinin Yeniden gündeme Gelmesinin Nedenleri: Küresellik ve Küreselleşme ve Teknolojik ilerleme ve üretim biçimleri arasındaki bağıntının değerlendirilmesi
|
|
5
|
Neo Liberal Ortamda regülatör güç olarak Etik ve Kitlesel üretimin ve kitlesel tüketimin başlamasıyla tüketim kavramının değişen içeriğinin irdelenmesi.
|
|
6
|
Ulus aşan Şirketler, Ulusal Devlet ve İletişim Toplumu Tüketim Toplumu, Risk toplumu, Ekonomik Spazm ve Küreselleşmenin de etkisiyle tüketimin dünya genelinde kültürel yaşamın bir parçası haline gelmesinin ele alınması.
|
|
7
|
Sürdürülebilir Ekonomi, Toplum, Çevre ve Benlik/ Meslek Etiğinin Davranışsal Kodları ve Günümüzde tüketim mallarının sosyal ve simgesel bir içeriğe kavuşmasının üzerinde durulması.
|
|
8
|
Simulasyon ve Simulakra
|
|
9
|
Üretimde Etik ve Tüketim olgusunun toplumsal statü ile bağıntısının kurulması.
|
|
10
|
Pazarlamada Etik ve Tüketicinin süreç içinde farklılaşan kimliğinin ve seçimlerinin üzerinde durularak, tüketim alışkanlıklarının farklılaşan içeriğinin incelenmesi.
|
|
11
|
Reklamda Etik ve Modern ve postmodern dönemde tüketim biçiminin nasıl bir farklılaşma gösterdiğinin ortaya konulması.
|
|
12
|
Muhasebede Etik ve Çeşitli örnekler üzerinden popüler kültürel değerler ile tüketim olgusu arasındaki ilişkinin gösterilmesi.
|
|
13
|
Tüketimde Etik ve Reklam, popüler kültür ve tüketim kavramlarının örnekler üzerinden irdelenmesi.
|
|
14
|
Etik Sorunlar İçeren Vaka Tartışmaları ve Tüketimin değişen içeriğinin Türkiye?deki toplumsal yaşam içinde nasıl bir etkide bulunduğunun farklı örneklerle ele alınması.
|
|