ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Endüstri Sosyolojisi SOS318 BAHAR 3+0 S 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Endüstri ve örgüt ilişkisini öğrenir
    2-Teknoloji ve endüstri devrimlerini öğrenir
    3-Endüstri ve sosyal hayat arasındaki bağlantılar kurar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Şahin DOĞAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Türkdoğan,O.(1981)Sanayi Sosyolojisi:Türkiye`nin Sanayileşmesi,dün-bugün-yarın, Ankara:Töre Devlet Yayınevi.
    Yardımcı Kitap Fukuyama,F.(1998) Güven: Sosyal Erdemler ve Refahın Yaratılması. Çev, Ahmet Buğdaycı, Ankara: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları. DOLGUN U. (1998) Sosyo-Ekonomik Perspektif, Bursa :Asa Yayınları. MAHİROĞULLARI A.(2005) Cumhuriyetten Günümüze Türkiye?de İşçi Sendikacılığı, İstanbul: Kitabevi Yayınları. DELİCAN M.(1995). Sanayileşmenin Endüstri İlişkilerine Etkisi (Yayımlanmamış Doktora Tezi) İstanbul: İ. Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü. ŞENKAL A.(1995). Sendikasız Endüstri İlişkileri (Genel Olarak Dünya?da ve Türkiye?de), Ankara: Türk Tarih Kurumu Basımevi.
    Dersin Amacı Sosyoloji bölümü öğrencilerinin endüstri sosyolojisinin içeriğini, tarihsel, ekonomik ve toplumsal arka planını öğrenmesi; endüstri toplumlarının yapısal özelliklerini yorumlaması; endüstri sosyolojisi ile endüstri ilişkileri arasındaki kavramsal farkını anlaması; endüstri sosyolojisinde gelişen yeni kavramsal değişimleri yorumlaması ve endüstri sosyolojisinde var olan temel kavramları öğrenmesi dersin amacını oluşturmaktadır.
    Dersin İçeriği Endüstri toplumu, sanayi devrimi, iş piyasası, endüstri ve yönetim, iktisadi gelişmişlik ve sanayi politikaları, risk toplumu, Türkiye`de sanayi politikaları bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster