ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Irk ve Etnısıte SOS415 GÜZ 3+0 Fak./ Üni. S 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Irk ve etnisite düşüncesinin tarihsel arka planını anlar.
    2-Dünyadaki etnik uygulamaları yorumlar.
    3-Türkiye`deki etnik yapıyı analiz eder.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Zuhal Yonca ODABAŞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Somersan, Semra, Sosyal Bilimlerde Etnisite ve Irk, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları,İstanbul, 2004 Balibar, Etienne Ve İmmanuel Wallerstain, Irk Ulus Sınf Belirsiz Kimlikler, Çev. Nazlı Öktem, Metis Yayınları, İstanbul, 1993
    Yardımcı Kitap Sumbas, Ahu,Batı Avrupa`da Yükselen Yeni-Irkçılık Üzerine Bir Deneme, Alternatif Politika, Cilt. 1, Sayı. 2, 260-281, Eylül 2009 Kymlıcka Will, Çokkültürlü Yurttaşlık, Ayrıntı Yayınları, İstanbul 1998. Doytcheva Milena, Çokkültürlülük, İletişim Yayınları, İstanbul 2009. Taylor Charles, Çokültürcülük, Yapı Kredi Yayınları, İstanbul 2010. Bağlı Mazhar, Özensel, Ertan, Çokkültürlü Vatandaşlık: Kanadalı Türklerin Aidiyet Çabaları Ve Değer Yapıları, Çizgi Yayınları, Konya 2005. Baumann Gerd, Çokkültürlülük Bilmecesi, Dost Kitabevi, Ankara 2006. Benhabib Şeyla, Modernizm, Evrensellik Ve Birey, Ayrıntı Yayınları, İstanbul 1999. Bozdoğan Sibel, Kasaba Reşat, Türkiye?de Modernleşme Ve Ulusal Kimlik, Tarih Vakfı Yurt Yayınları, İstanbul 1999.
    Dersin Amacı Dersin amacı öğrencilere ırk ve etnisite hakkındaki kuramsal yaklaşımları öğretmektir, bu teoriler ışığında etnik farklılıkların toplumsal yapı ve işlevlerinin sosyolojik perspektifle yorumlanabilme becerisinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Dersin içeriğini, ırk ve etnisite hakkındaki kuramsal yaklaşımlar oluşturmuştur.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster